avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva aferent locuintelor vandute in 2006,2007?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva aferent locuintelor vandute in 2006,2007?

in anul 2006, am vandut un spatiu(apartament),unei firme.Am platit toate taxele care erau prevazute in legislatie la acea data.Zilele trecute,intr-o emisiun e tv,am auzit ca exista o lege care ar putea sa ma oblige la plata tva aferent acelei vanzari.Poate cineva sa-mi dea relatii despre ce lege este vorba, si in ce conditii ar putea sa mi se impune platacestui tva?:((
Cel mai recent răspuns: laurr29 , utilizator 01:05, 5 Martie 2010
Este vorba de codul fiscal ; dar stati linistita , nu va priveste pe dvs :)
Legea se refera la acele persoane fizice care vind mai mult de o locuinta , cu alte cuvinte cei care fac o "profesie" cu caracter de continuitate din acest tip de tranzactii
multumesc mult
Magda Staicu a scris:

Este vorba de codul fiscal ; dar stati linistita , nu va priveste pe dvs :)
Legea se refera la acele persoane fizice care vind mai mult de o locuinta , cu alte cuvinte cei care fac o "profesie" cu caracter de continuitate din acest tip de tranzactii

si daca am vandut 4 imobile, toate intr-un an(bineinteles peste 35 mii euro), pentru ca le-am avut pe certificat de mostenitor? In nesiguranta asta fiscala, poate vreun soricel cu monoclu sa se dea rotund si sa ma intrebe ceva? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire tva pers fizice laurr29 laurr29 Vad prin ziare nebunia asta a guvernului prin care vrea sa scoata bani din piatra seaca. Ma refer la pretentia platii TVA-ului pentru afaceri imobiliare ... (vezi toată discuția)
Intrebare taxe/tva vanzare case. Squall Squall Intrebare taxe/tva vanzare case: Daca am vandut (persoana fizica) anul acesta o casa, si cumpar o casa la tara, daca vand aceasta casa la tara anul viitor (sa ... (vezi toată discuția)
Cate vanzari constructii poti avea fara sa platesti tva? deeaandreea deeaandreea In 2017 am inceput construcția a 3 case, ca persoana fizica. Anul trecut in august am vandut una altei pers fizice, pretul fiind 75000euro. Anul acesta as ... (vezi toată discuția)