Se poate ca o persoana fizica sa intermedieze obtinerea unei sponsorizari pt un spectacol?Mie nu mi se pare ca ar trebui sa se autorizeze ca si impresar artistic pt ca obiectul nu e acelasi...
(Art. 1. - Prin impresar artistic se înţelege persoana fizică sau juridică care, în baza unei înţelegeri scrise cu un artist interpret sau executant, acţionează în numele şi pe seama acestuia pentru identificarea posibilităţilor de execuţie ori interpretare a unor opere literare sau artistice. )
si inca ceva, exista vreo reglementare care sa impuna limita maxima/minima la procentul pe care urmeaza sa-l ia intermediarul?
ca sa incheie un contract de intermediere ar trebui sa se autorizeze ca PFA?
da, m-am gandit la asta...
M-am tot chinuit sa-i gasesc omului o modalitate fara contract de munca pt ca poate vrea sa mai faca si altceva...in fine
multumesc frumos, Irina
Se poate ca o persoana fizica sa intermedieze obtinerea unei sponsorizari pt un spectacol? ... (si inca ceva, exista vreo reglementare care sa impuna limita maxima/minima la procentul pe care urmeaza sa-l ia intermediarul?)
Nu inteleg ce a vrut sa spuna colegul mariusms prin icon-ul zambaret.
Anca, sa inteleg ca tu vrei ca o persoana fizica sa gaseasca sponsorizari pt un teatru corect? (ti-am propus varianta de sponsorizare crezand ca e vorba de o firma care doreste sa sponsorizeze, my mistake).
De ce nu incheie persoana fizica un contract de prestari servicii sau un contract de mandat cu teatrul, urmand ca prin acest contract el sa gaseasca sponsorizarile(prestari) sau sa fie imputernicit sa gasesaca sponsorizarile (mandat), ulterior contractul de sponsorizare fiind incheiat direct intre firma respectiva si teatru?
Eu un as opta pt un contract de prestari servicii, dar daca persoana mai vrea sa faca si altceva (are alt loc de munca sau altceva), mandatul e super ok.
tot esti online, stai sa zic...ca ma arde
si pt contractul de prestari servicii nu trebuie sa se autorizeze ca persoana fizica autorizata?poate asa...oricine presta servicii?
o varianta este un contract de prestari servicii in care sa stabilesti drepturile si obligatiile partilor.
o alta varianta este si incheierea unui contract de comision, comisionarul fiind platit in functie de valoarea contractelor de sponsorizare aduse.