avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.26 din legea 11/2010 sau contractul colectiv la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.26 din legea 11/2010 sau contractul colectiv la nivel de ramura?

buna seara,

Operatorul economic cu capital integral de stat are voie ,conform L11/2010 art.26 ,sa mareasca cheltuielile salariale cu valoarea indicelui de inflatie(4,74%)
Contractul colectiv de munca la nivel de ramura ii impune operatorului economic cresterea salarului minim cu 10%.Aplicand coeficientii de ierarhizare impusi de acelasi CCMNR,cheltuielile salariale ar trebui sa creasca cu 10%.
Cum poate reusi op.ec. sa respecte legea,care din cele doua legi isi face efectul?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Salariul minim de la 1 februarie cessyghe cessyghe Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti daca acest lucru implica obligatoriu si marirea salariului de incadrare la privat pentru studii superioare? (vezi toată discuția)
Care este salariul minim pe economie? 500 sau 540sau 570 sau media data de ins.nat.de statistica? cristibelean cristibelean Probleme care incep sa ne framante in urma discutiei cu organe de control de la ITM: salariul minim trebie sa fie cel stabilit de contractele de munca la nivel ... (vezi toată discuția)
Coeficienti salarizare silvia99 silvia99 in lipsa contractului colectiv sau a a altor prevederi legate de coeficientul de salarizare in regulamentul intern, odata cu modificarea salariului minim nu ... (vezi toată discuția)