avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ani de pensie in strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ani de pensie in strainatate

buna ziua problema mea este ca eu lucrez in italia de 7 ani si as vrea sa stiu daca ani de pensie de aici imi vin calculati si la ani de pensie din romania?daca da imi vine calculati 7ani pe care aici ii am pe cartea de munca sau mai multi? va multumes pt raspuns.
geo.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 16:29, 13 Februarie 2010
Veti beneficia, la stabilirea drepturilor de pensie, de toate stagiile realizate in Italia, daca ati platit contributiile obligatorii.
Daca ati platit contributiile pentru sapte ani, atunci aceasta este perioada care va fi avuta in vedere la stabilirea stagiului de cotizare, nu una mai mare.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie din strainatate ivanov cristina ivanov cristina buna ziua. tatal meu a lucrat timp de 28 ani in romania dupa care a plecat in italia unde a lucrat cu contract de munca platind toate taxele acolo, ulterior ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare completat cu perioada lucrata in strainatate cpecete cpecete Am 60 de ani impliniti şi o vechime în muncă de 25 ani împliniţi, din care 21 de ani grupa II de muncă. De la 45 de ani am lucrat în Italia în diverse ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza anii lucrati in strainatate? yaherra yaherra Eu lucrez in italia cu contract de munca,si as vrea sa stiu ,la pensionare,cum se calculeaza acesti ani, ce procent se da,daca aici salarul meu e de 800 ... (vezi toată discuția)