avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este diferenta dintre pensia antipat partiala si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este diferenta dintre pensia antipat partiala si pensia anticipata?

Am tot auzit vorbindu-se la tv despre doua feluri de pensii anticipate........ Va rog lamuriti-ma si pe mine! Care este diferenta dintre pensia antipat partiala si pensia anticipata?



Cu respect,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 12 Februarie 2010
1. Asiguratii care au depasit stagiul complet de cotizare cu cel putin 10 ani pot solicita pensia anticipata cu cel mult 5 ani inaintea varstelor standard de pensionare.

2. Asiguratii care au realizat stagiile complete de cotizare, precum si cei care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 10 ani pot solicita pensie anticipata partiala cu reducerea varstelor standard de pensionare cu cel mult 5 ani.

3. Diferenta consta in realizarea stagiului de cotizare necesar pentru a iesi la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul la pensie aticipata andreeanegurescu andreeanegurescu am 54ani si4luni si vechime 34ani-pot iesi la pensie -nu mai lucrez de 3luni-care este procedura de urmat-documente-si ce inseamna financiar pensie anticipata (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Margineanu Doina Margineanu Doina Buna ziua, as vrea daca se poate sa primesc un raspuns legat de faptul ca ,am 55 de ani ,25 de munca si 5 ani de facultate,momentan nu lucrez si nici nu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala DanielaCanareica DanielaCanareica Mama mea e nascuta pe 6.11.1956 si are 37 de ani vechime , cand poate iesi la pensie ... (vezi toată discuția)