avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu pagube materiale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu pagube materiale

Salut! Am avut ceva probleme cu franele la masina si le-a reparat un prieten mecanic ... cand sa le faca proba s-a dus taras pe pietris si s-a oprit in coltul unei cladiri... ce trebuie sa fac? daca nu anunt politia ce se intampla? masina a fost avariata destul de serios #-o
Cel mai recent răspuns: nim3n1 , utilizator 23:39, 12 Februarie 2010
in acest caz trebuie anuntata politia in termen de 48 de ore,dar nu te speria, nu e nimic de speriat daca nu cumva sunt si victime ,caz in care se schimba datele problemei si i se va intocmi amicului tau dosar de cercetare penala.Daca ai polita casco ea acopera dauna si daca soferul a fost altul decat cel care este prop. masinii.
Daca nu anuntati politia , din cate stiu, nu veti putea sa o duceti in service pentru reparatii, intrucat cei de la politie trebuie sa va dea o hartie prin care constata ca nu au existat victime, cu care va prezentati apoi in service...ar fi bine sa discutati si cu proprietarul cladirii in care v-ati oprit, sa va intelegeti cu el.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
ContSters47264, utilizator
termenul de prezentare la politie este de 24 ore ci nu de 48 ore .
nu sunt victime ... accidentul nu s-a produs pe un drum public ... cladirile pe acolo erau parasite de mult... as putea sa o repar la un "mecanic de cartier" daca pot spune asa ca e mai ieftin... este vreo problema daca nu anunt politia ? ... vreau doar sa o repar sa o pot duce la RABLA
nu stiu daca m-am exprimat corect pentru ca nu prea ma pricep ... pagubele sunt doar la mine ... adica am masina avariata in rest nu s-a intamplat nimic .. cladirea e la fel ca inainte ... nimeni ranit si nimeni nu a vazut nimic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am obligatia legala sa anunt accidentul la politie? Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am parcat pe partea dreapta regulamentar, m-am asigurat in oglinzi, am deschis usa sa ies afara si un tir mi-a acrosat usa, nu e paguba mare, ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Reparaþie auto în garanþie pe casco cu regres rca cosminph cosminph Bună ziua. În urmă cu o săptămână am fost implicat într-un accident rutier în care mi-am avariat auto din vina altui conducător. Întrucât deţin ... (vezi toată discuția)
Inselat de firma de asigurari- refuz accept de plata la casco caradis caradis Buna seara. Ma confrunt cu o problema deosebita si as dori un sfat daca se poate. Am avut doua evenimente rutiere in decurs de doua saptamani. In primul eu am ... (vezi toată discuția)