avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarul minim pe economie

este legal,intr-o institutie de stat, salarul de baza pe luna ianuarie 2010 sa fie de 619ron plus sporul de vechime,din moment ce legea unica a salarizarii, prevede un salar minim garantat de 705 ron incepind cu1.01.2010.
Cel mai recent răspuns: dana radu , utilizator 22:35, 12 Februarie 2010
nu, nu este legal, dar fara a chema in judecata angajatorul nu puteti obtine ce salariul legal.Se pare ca in institutiile statului roman se fac cele mai mari si flagrante abuzuri :rtfm: Daca aveti curajul sa-i chemati in judecata, reusiti...daca nu...:wave:
daca ne-am adresa in prima faza ITM-ului am avea vre-o sansa,ordonatorul principal de credite este o primarie,care in luna 11-12a anului 2009 nu ne-a mai platit orele suplimentare,ne-a taiat 21,7%din salar in loc de max.15,5% cit prevedea legea, iar acum nu ne mareste salarul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri!!! Dana Dana La institutia la care lucrez s-au redus toate sporurile la 1%......inca nu am primit decizia dar e .....pe vine ,si se pare ca se aplica retroactiv cu ... (vezi toată discuția)
Despre salariul minim adita100a adita100a sunt functionar intr-o primarie si am 800 de lei sal de baza iar cu sporul de vechime de 20 la suta.acum va intreb daca se mareste sal la 850 beneficiez si eu ... (vezi toată discuția)
Legea 329/2009 referitor la reducerea cheltuielilor cu personalul vodax vodax buna ziua, ma numesc cristi s si lucrez in domeniul medical (asistent medical) as dori sa intreb daca este prevazut undeva in aceasta lege ca 15.5% sa fie ... (vezi toată discuția)