avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenitare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenitare

daca, indraznim sa sesizam neregulile ce se fac la nivel salarial si nu numai, suntem amenintati de catre directoarea institutiei cu desfacerea contractului de munca.O inregistrare, cu un telefon mobil, ar fi considerata o proba concludenta intr-un proces.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:12, 13 Februarie 2010
Nu. Poate faceti o sesizare colectiva ( mai multi angajati) la Inspectoratul Teritorial de Munca unde sa precizati neregulile cu privire la salariu, etc. Ei sunt obligati sa pastreze confidentialitatea pers care au facut sesizarea respectiva atunci cand vor controla neregulile expuse de dvs. Mult rabdare, ptr ca ei va raspund la sesizare in maxim 30 zile.
Avem un sindicat nou infiintat. Daca sesizarea va fi facuta de catre conducerea sindicatului este suficient?deoarece multi colegi se tem pentru posturile lor,si atunci nu ar fi de acord sa semneze o asemenea sesizare.Asai romanul vrea, da nu face nimic ca sa optina.
Da ,ITM se implica in cercetarea aspectelor sesizate atat personal cat si in colectiv.De preferat sa puteti sustine si proba cele sesizate.
Pentru problema cu probele intr-un eventual proces ,exista posibilitatea acceptarii ca si proba a unor inregistrari ,cu conditia respectarii disp art 91-1 Cod procedura penala.
Mult succes
La ITM, din câte ştiu eu sunt vreo 5000 de dosare în aşteptare....deci o să aveţi de aşteptat. ªi eu păţesc acelaşi lucru la serviciu (soc. privată), dar nu mă feresc să le zic. Cu siguranţa nu te poate concedia nimeni doar pt că îti aperi drepturile. Singura soluţie pentru ei ar fi sa elimine, pentru o perioadă, postul pe care esti tu angajat, ceea ce e un pic mai complicat. ªi angajatorul are nevoie de voi, nu doar voi de el. Dacă nu aduceaţi profit firmei, pâna acum eraţi şomeri. Nu te ţine nimeni de milă, dar nici nnu e nebun să concedieze 10 - 12 persoane, doar aşa...că au gura mare.
Baftă!
@petre.diacon
nu fiti atat de vehement in opinii,dovediti necunoastere in ceea ce priveste dioptria,interesele si modalitatile diverse prin care se poate determina concedierea,mai ales datorita elementului ''gura mare'',de regula neapreciat de angajator
Situatia economica actuala ,aduce imaginatie si in domeniul ''nebuniei de concedire'' si drept dovada parcurgeti subiectele de pe forum cu aceasta tema
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Multiple incalcari ale codului muncii AdrianHanz0 AdrianHanz0 Sunt angajat de aproximativ 7 luni prin contract individual de munca la o fabrica. Datorita segmentului pe care se profileaza fabrica toti angajatii, exceptand ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pt nerespectarea contractului de catre angajator? 12345A 12345A buna seara, eu am un contract cu o firma pe o perioada de 3 luni ce imi expira in 28 februarie si am fost anuntata de sef ca nu vor sa mai colaboram ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua! Functia pe care o ocup este de Administrator Retea si se pare ca de astazi as mai fi fost ales sa desfasor si o alta activitate care nu face parte ... (vezi toată discuția)