avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legal sau nu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legal sau nu

Buna ziua!
Functia pe care o ocup este de Administrator Retea si se pare ca de astazi as mai fi fost ales sa desfasor si o alta activitate care nu face parte din caracterul functiei mele.
Ar trebui sa fac pe Ofiterul de Serviciu, pe langa faptul ca mai nou trebuie sa particip si la alte activitati. Vreau sa stiu cat de corect este acest lucru si cui ma pot adresa sa semnalez aceasta neregula.
In fiecare luna sau saptamana se fac liste ca multi dintre angajati....dar nu si cei cu functii mai maricele sa faca pe O.S. sau alte activitaii.
Iar pe aceasta lista pe care mi-am vazut trecut numele eu unul nu m-am semnat ca iau la cunostinta si ca am sa fac. Dar este o alta semnatura care nu imi apartine.
Angajatoul meu.... comite atatea ilegalitati incat legea... o face el in curtea lui, iar la el in curte legea din Romania nu se aplica. Ca sa va dau un exemplu, este actionar majoritar, este presedintele actionarilor sau cum se numeste, si este si director general. Iar din cate imi aduc eu aminte din facultate daca este si presedinte nu poate sa ocupe si functia de director general... iar acest lucru il face de peste 4 ani de zile.
Cel mai recent răspuns: ianliana , utilizator 15:20, 4 Aprilie 2009
Verificati in regulamentul de ordine interioara cum este reglementata efectuarea aceastui serviciu
Cum va spunea si colegul meu mai sus, verificati in Reg. intern al unitatii.
Sarcina de a face ofiter de serviciu nu trebuie platita suplimentar, se face pentru fa firma sa nu ramana fara asistenta in perioadele de nefunctionare. De regula, dupa indeplinirea acestei sarcini se da liber o zi.
ok... in regulament nu este stipulat asa ceva...
la fel cum nici sa zicem impachetarea de becuri nu este.
atunci de ce mai sunt angajati paznici pe timp de noapte si zi? sa le fac si lor munca?
ok...
daca ar trebui sa fiu OS intr-o zi de sambata sau duminica.... avand in vedere ca pt asa ceva se da o zi libera dupa cum ati spus... corect ar fi o zi libera + cea de weekend pe care am pierdut-o.
In orice caz nu mi se pare corect ca cineva care nu are o pregatire in acel domeniu sa fie pus sa faca altceva. E ca si cum as pune eu portarul sa imi scrie un cod sursa la nu stiu ce aplicatie.
Depinde foarte mult si ce activitati presupune a fi efectuate in calitate de 'ofiter de serviciu".
Daca spuneti ca in regulamentul intern nu este specificat nimic in sensul acesta, atunci eu nu vad cale sa fiti obligat.

Personal, ca om de resurse umane, incurajez imbogatirea si largirea postului postului la anumite intervale de timp insa numai cu activitati care sunt de pregatirea si competenta profesionala a angajatului in cauza.

Vestea mai putin buna este aceea ca, daca refuzati, posibil ca atitudinea angajatorului sa se schimbe radical iar , in final , pentru linistea dvs, sa fiti nevoit va schimbati locul de munca.
ok... multumesc f mult pentru raspunsuri
Am ajuns din nou la aceeasi concluzie.. o tara de **** cu legi de ***** se pare ca angajatul nu este aparat de nicio lege pe cand angajatorul poate face ce vrea si este si aparat de lege.
Nu ma deranjeaza sa am mai multe activitati dar sa fie pe domeniul meu, in functie de pregatire.
Deci daca firma la care lucrez ramane fara "femeie de serviciu" as putea fi pus fara probleme sa fac asta iar daca refuz pot fi concediat pe motiv de indisciplina.
Haideti sa va intreb ceva.... conform protectiei muncii pe care nu o am.... dar dupa un model mai vechi... eu nu as avea voie sa lucrez cu curenti mai mare de 24V si fara sa efectuez lucru la inaltime. momentan sunt pus sa lucrez cu curenti tari...220 v si la inaltime, daca eu patesc un accident angajatorul tot nu pateste nimic...tot eu patesc... daca refuz.... angajatorul nu pateste nimic.... tot eu patesc....
Cunosc cazuri in care muncitori din firma s-au accidentat la munca, s-au taiat cu flexul la mana sau picior, muncitori care nu aveau aceasta calificare, au fost dusi la spital iar acolo nu s-a semnalat ca fiind accident de munca din partea angajatorului si nici din partea angajatului.
Anagajatorul a sustinu ca omul si-a prins mana in usa.... o scuza mai penibila nu am vazut.
Iar angajatul de frica sa nu fie dat afara sustine acelasi lucru.
Cu alte cuvinte.... in Romania... relatia angajat - angajator.... este ca un sclav pe plantatie. Unde angajatorul are toate drepturile asupra angajatului.

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate iojamaria iojamaria Asi dori sa stiu daca absentele nemotivate de la serviciu trebuie inscrise si in cartea de munca. Si daca, atunci cand ele se repeta aproape in fiecare ... (vezi toată discuția)
Testarea alcoolemiei de catre angajator - legala sau nu? florinm. florinm. Bun gasit tuturor! As dori, daca se poate, niste lamuriri in urmatoarea problema : Un angajat dintr-o institutie publica este alcoolic cronic si de mai multa ... (vezi toată discuția)