avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legal sau nu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legal sau nu

Buna ziua!
Functia pe care o ocup este de Administrator Retea si se pare ca de astazi as mai fi fost ales sa desfasor si o alta activitate care nu face parte din caracterul functiei mele.
Ar trebui sa fac pe Ofiterul de Serviciu, pe langa faptul ca mai nou trebuie sa particip si la alte activitati. Vreau sa stiu cat de corect este acest lucru si cui ma pot adresa sa semnalez aceasta neregula.
In fiecare luna sau saptamana se fac liste ca multi dintre angajati....dar nu si cei cu functii mai maricele sa faca pe O.S. sau alte activitaii.
Iar pe aceasta lista pe care mi-am vazut trecut numele eu unul nu m-am semnat ca iau la cunostinta si ca am sa fac. Dar este o alta semnatura care nu imi apartine.
Angajatoul meu.... comite atatea ilegalitati incat legea... o face el in curtea lui, iar la el in curte legea din Romania nu se aplica. Ca sa va dau un exemplu, este actionar majoritar, este presedintele actionarilor sau cum se numeste, si este si director general. Iar din cate imi aduc eu aminte din facultate daca este si presedinte nu poate sa ocupe si functia de director general... iar acest lucru il face de peste 4 ani de zile.
Cel mai recent răspuns: ianliana , utilizator 15:20, 4 Aprilie 2009
Aveti si dvs dreptate in ce spuneti insa legislatia muncii in vigoare este substantial in favoarea angajatului.
Unul din motivele pentru care se intampla atatea si atatea abuzuri sau "smecherii" din partea angajatorilor este ignoranta si necunoasterea legislatiei de catre angajati. Intotdeauna, cand se intampla ceva vina este impartita iar de cele mai multe ori inactiunea are consecinte mai grave decat daca s-ar fi aparat drepturile incalcate.
Este foarte ciudat cum multi dintre noi intram in campul muncii fara o minima introducere in ce ar presupune relatiile de munca. Este adevarat ca dpdv educational nu exista nici un curs care sa sustina o minima introducere , excepand facultatile de profil, insa pe de alta parte si noi oamenii, din obisnuinta, comoditate sau ignoranta, asa cum facem si cand vine vorba de sanatate sau alte aspecte care ne privesc, nu incepem sa ne interesam decat atunci cand avem o reala problema. :sorry:

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2009
crimson, utilizator
atata vreme cat nu exista prevazut in regulamentu intern modul in care se desfasoara acest serviciu, si nici o decizie a conducatorului unitatii in acest sens, orice decizie de sanctionare sau desfacere a contractului de munca pentru indisciplina este nula!:P

in privinta celorlalte aspecte, aveti dreptate si e un tablou intalint in majoritatea firmelor.
dar va intreb: asa cum spunem aici ce nereguli constatam, cati dintre noi ar fi dispusi sa faca o sesixzare la ITM pentru incalcarea legislatiei privind sanatatea si securitatea in munca;
despre plangere penala pentru abuz in serviciu, nici nu mai vorbesc, desi unele dintre neregulile semnalate de dumneavoastra ar putea imbraca si acest aspect.:sorry:

si , daca intr-un final ne-am face curaj, cati dintre colegii care indura acelasi lucru ar fi dispusi sa depuna marturie impotriva angajatorului?

Desi legea, teoretic, te protejeza, REGULA e urmatoarea: (sunt sigur ca ati mai auzit-o):
Nu-ti convine, esti liber sa pleci!#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate iojamaria iojamaria Asi dori sa stiu daca absentele nemotivate de la serviciu trebuie inscrise si in cartea de munca. Si daca, atunci cand ele se repeta aproape in fiecare ... (vezi toată discuția)
Testarea alcoolemiei de catre angajator - legala sau nu? florinm. florinm. Bun gasit tuturor! As dori, daca se poate, niste lamuriri in urmatoarea problema : Un angajat dintr-o institutie publica este alcoolic cronic si de mai multa ... (vezi toată discuția)