Buna,,Am si eu o problema mai veche cu cei de la EOS KSI. In 2005 am luat un calculator in rate de ALTEX..Am platit cateva luni rate si mii sa stricat.L-am dus inapoi la magazin pt reparatie...dupa 3 sapt merg sa-l ridic...calculatorul arata de parca venise tarat din service.Bineinteles ca l-am refuzat,,,,arata jalnic,, carcasa sparta ..ma rog...nimeni altcineva nu-l accepta asa....Dupa un circ de nedescris facut acolo mi-au dat altul dar mult mai slab decat cel care il luasem inainte si mult mai ieftin...pretinzand ca este cam tot asa ca si cel vechi,,,ok am zis ca verific acasa... bineibteles ca era mult mai slab ca celalalt..
.Dupa cateva zile mam dus la acel magazin si leam zis ca nu il mai vreau...mi-au zis ca ei nu au treaba sa merg la asigurator pt ca orice produs luat de la ei are o asigurare..Ma duc la firma de asigurare cu care lucrau ei si le-am zis ca nul mai vreau acel calc...ptr ca mau pacalit..Dupa o zi ma trezesc acasa cu un angajat de la firma aceea de asigurare si mi zice ca a venit sa-mi ridice calculatorul..,,imi face un proces verbal de predare primire si pleaca spunandu-mi ca ma va anunta cand se va vinde acel calculator si ca va urma ca eu sa platesc recalcularea dobanzii de la rata..Nici o veste de la ei vreo 3 ani.( ( intre timp voaim sa fac un credit pt nevoi personale si imi venea dosarul respins pe motiv ca am datorii de 3200 de lei si eu nu stiam ce fel de datorii))Ma trezesc acu 2 ani cu o scrisoare de la EOS KSI ka am la ei o datorie de 3200 de lei cu Altexul... am ramas uimita....am mers la aceea firma de asigurari care mia ridicat calculatorul si am dat exact de persoana care mii la ridicat..,,,isi mai amintea de cazul meu dar nu stia ca sa mai intamplat cu calculatorul pentru ca a fost dus in alt oras intr-o magazie,,,Ma sunat a doua zi dupa ce am mers eu la ei si ma invitat sa merg sa ridic calculatorul din acel oras .,,am zis ca refuz sa il ridic dupa ce a stat acolo mai bn de 3ani,,si ca nu mai am nevoie de el.,,,,, mia raspuns ca daca nu il mai doresc pot sa il fac lui cadou,,,,de atunci n-am mai vb cu asigurarea,,,,dar scrisori de amenintare de al EOS KSI au mai venit,, spuneti-mi va rog ce pot sa fac in acest caz???este legal sa platesc acel calculator din moment ce eu nu l-am folosit 5 ani si nici macar nu il am ??? M-au amenintat ka ma vor executa silit.... dar ce??? nu am proprietati si nici bunuri personale stand in kirie de 10 ani si tot ce este in locuintza nu este al meu.... Sper sa primescun raspund din partea dvs,,, cu respect si multumiri Anna,,,
Situatia mentionata ,in parte se datoreaza si dezinteresului dvs manifestat o perioada de 3 ani,dupa cum singura mentionati.
Nu este legala modalitatea de impunere
In baza documentelor pe care le detineti notificati oficial recuperatorul,cu termen in interiorul caruia sa se achite de obligatiile pe care le apreciati necesare.
Pentru redactare notificare,eventual contestatie impotriva documente emise de catre recuperator ,contactati avocat
Succes
Buna seara d-ra magda:),
firma xxxxxxxx are incheiat cu banca la care xxxxxxxx a luat banii pe factura ptr calc dvs un contract de factoring adica un contract in baza caruia banca a vandut datoria dvs catre firma xxxxxxxx ...
datoria dvs pana in prezent sa prescris.. asa ca practic nu are ce sa va mai faca daca dvs nu achitati de buna voie.. cu stima, av Petre
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010 George, Avocat
@avocat Petre
In calitate de parte ''patita'' cu mentionatul recuperator ,va informez ca datorita formalitatilor intreprinse strict cu unitatea creditoare,recuperatorul ,
inclusiv in instanta a sustinut ca suma nu este prescrisa ,in cauza nefiind aplicabile disp art 3 Decret nr 167/1958 .
Recuperatorul a prezentat mai multe documente drept demersuri la diferite perioade de timp ca si intreprinse de creditor ,fara insa a putea sustine si proba in conditiile legii respectarea procedurii prealabile
Concret ,functie de documentele in cauza,exsita posibilitatea invocarii de exceptii de la procedur legala
Buna ziua,
Rog utilizatorii magdaanna si avocatPetre [/u]sa-si editeze mesajele postate in acest topic si sa sterga denumirea societatii juridice implicate in discutie.
Va reamintesc faptul ca in acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Sanctiunile pentru nerespectarea acestei dispozitii pot fi:stergerea mesajului in cauza, avertismentul, banarea pentru o anumita perioada sau nelimitata.
Utilizatorul magdaanna a scris textul de mai jos; iar textele subliniate inlocuiesc denumirile/identitatile persoanelor juridice implicate:
"Buna,,Am si eu o problema mai veche cu cei de la "soc. recuperari creante". In 2005 am luat un calculator in rate de la "o firma".Am platit cateva luni rate si mii sa stricat.L-am dus inapoi la magazin pt reparatie...dupa 3 sapt merg sa-l ridic...calculatorul arata de parca venise tarat din service.Bineinteles ca l-am refuzat,,,,arata jalnic,, carcasa sparta ..ma rog...nimeni altcineva nu-l accepta asa....Dupa un circ de nedescris facut acolo mi-au dat altul dar mult mai slab decat cel care il luasem inainte si mult mai ieftin...pretinzand ca este cam tot asa ca si cel vechi,,,ok am zis ca verific acasa... bineibteles ca era mult mai slab ca celalalt..
.Dupa cateva zile mam dus la acel magazin si leam zis ca nu il mai vreau...mi-au zis ca ei nu au treaba sa merg la asigurator pt ca orice produs luat de la ei are o asigurare..Ma duc la firma de asigurare cu care lucrau ei si le-am zis ca nul mai vreau acel calc...ptr ca mau pacalit..Dupa o zi ma trezesc acasa cu un angajat de la firma aceea de asigurare si mi zice ca a venit sa-mi ridice calculatorul..,,imi face un proces verbal de predare primire si pleaca spunandu-mi ca ma va anunta cand se va vinde acel calculator si ca va urma ca eu sa platesc recalcularea dobanzii de la rata..Nici o veste de la ei vreo 3 ani.( ( intre timp voaim sa fac un credit pt nevoi personale si imi venea dosarul respins pe motiv ca am datorii de 3200 de lei si eu nu stiam ce fel de datorii))Ma trezesc acu 2 ani cu o scrisoare de la "soc. recuperari creante" ka am la ei o datorie de 3200 de lei cu "firma de unde am luat calculatorul"... am ramas uimita....am mers la aceea firma de asigurari care mia ridicat calculatorul si am dat exact de persoana care mii la ridicat..,,,isi mai amintea de cazul meu dar nu stia ca sa mai intamplat cu calculatorul pentru ca a fost dus in alt oras intr-o magazie,,,Ma sunat a doua zi dupa ce am mers eu la ei si ma invitat sa merg sa ridic calculatorul din acel oras .,,am zis ca refuz sa il ridic dupa ce a stat acolo mai bn de 3ani,,si ca nu mai am nevoie de el.,,,,, mia raspuns ca daca nu il mai doresc pot sa il fac lui cadou,,,,de atunci n-am mai vb cu asigurarea,,,,dar scrisori de amenintare de al "firma recuperari creante" au mai venit,, spuneti-mi va rog ce pot sa fac in acest caz???este legal sa platesc acel calculator din moment ce eu nu l-am folosit 5 ani si nici macar nu il am ??? M-au amenintat ka ma vor executa silit.... dar ce??? nu am proprietati si nici bunuri personale stand in kirie de 10 ani si tot ce este in locuintza nu este al meu.... Sper sa primescun raspund din partea dvs,,, cu respect si multumiri Anna,,,"
Prescriptie
anonimu
Buna, am luat ca tot romanul un credit de nevoi pers fara garantii prin 2006, am platit o parte din el, pe urma datorita neplatii creditul a fost cesionat ... (vezi toată discuția)