avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bloc nou - cum ne inscriem in asociatie?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bloc nou - cum ne inscriem in asociatie?

va rog sa ma ajutati cu un sfat:
m-am mutat de 1 luna intr-un apartament in bloc nou si as dori sa stiu cum ne putem inscrie intr-o asociatie de proprietari. Construcvtorul insista sa platim apa la el si sa gestioneze el factura, dar am avut multe belele cu el si nu e de incredere. Asa ca as dori sa stiu ce putem face. Mergem noi la primarie si ne inscriem undeva?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:00, 14 Februarie 2010
Cand va veti muta cu totii va veti putea face o asociatie de proprietari. Pana atunci cititi documentatia privitoare la constituirea, organizarea unei asociatii, mai cititi discutiile foarte interesante din aceasta sectiune si probabil cand va veni momentul veti fi pregatita sa porniti la treaba.
Nu va sfatuiesc sa va afiliati altei asociatii, deoarece nu-i va pasa nimanui de problemele Dv. ca insile proprietarilor acelei scari in care locuiti.
@ralu0308
In conditiile mentionate,respectiv imobil nou,aveti tot interesul initial sa va cunoasteti ca si vecini,dupa care sa decideti un grup care sa se ocupe de formalitatile necesare infiintarii asociatiei de proprietari.
Parcurgeti cu atentie L nr 230/2007 + HG nr 1588/2007
Chiar daca nu stapaniti legislatia,nimeni nu se poate erija ca si atotcunoscator al tuturor chichitelor si posibilelor interpretari sub care poate fi privita legea asociatiilor de proprietari,dar,mai exista acest forum ,mai exista serviciul specializat in primaria locala.
Asteptati mutarea majoritatii vecinilor dvs,convocati adunare generala in care sa hotarati infiintarea asociatiei de proprietari,sa dispuneti reprezentantii acesteia .
Contactati serviciul specializat din cadrul primariei si solicitati sprijin in demersurile necesare angajarii de administrator .
Succes
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie nou infiintata Consilier juridic Dana Maxim Consilier juridic Dana Maxim Locuiesc intr un bloc cu sapte scari pe trei tronsoane. Tronsonul I cuprinde scarile f si g iar toate tevile si racordurile sunt comune pe intreg ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de locatari stefana88 stefana88 Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a infiinta o asociatie de locatari si care sunt pasii care trebuie urmati? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna seara - fișele posturilor Cristescu Laura Cristescu Laura Imi puteti spune va rog, ce atributii are femeia de serviciu la o scara de bloc? Dar administratorul, presedintele, gospodarul si comitetul executiv al ... (vezi toată discuția)