avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... pot primi indemnizatie de crestere copil doar cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

pot primi indemnizatie de crestere copil doar cu drepturi de autor?

Nu am lucrat cu carte de munca insa am un contract de drepturi de autor in valoare de 50 000 ron. Pot beneficia de cei 85% pt indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 13 Februarie 2010
daca din acele drepturi platiti cotizatiile la stat aferente contractelor de munca (sanatate, somaj, pensii), da!.. daca nu ati platit, nu
avocatPetre a scris:

daca din acele drepturi platiti cotizatiile la stat aferente contractelor de munca (sanatate, somaj, pensii), da!.. daca nu ati platit, nu

Cred ca art.1 din OUG nr.148/2005 prevede altceva ..... :)
Acordarea indemnizatiei pentru CIC nu este conditionata de plata contributiei catre stat , ci de realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit, in ultimul an timp de 12 luni, anterior datei nasterii copilului.
In categoria veniturilor profesionale care se iau in calcul la stabilirea indemnizatiei pentru cIc intra si veniturile obtinute din drepturi de autor.
Prin urmare, raspunsul la intrebarea dvs este afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotizare personala grigore florentin grigore florentin buna ziua, Doresc sa stiu daca pot cotiza personal la cartea de munca, nu lucrez nicaieri. Doresc acest lucru deoarece am in vedere nasterea unui copil, si ... (vezi toată discuția)
Care e perioada cotizare pentru a beneficia de indemnizatie cresterea copilului? macovei adina macovei adina Buna ziua, Care este perioada minima de cotizare pentru a benefica de indemnizatia de crestere a copilului? In cazul in care am intrerupere pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului Damiras Damiras Am cetatenie dubla a Moldovei si Romaniei ( domiciliu in Galati), am lucrat in baza unui contract de munca in Moldova, copilul e nascut la Chisinau. Acum ... (vezi toată discuția)