avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comodat

contractul de comodat se inregistreaza la fisc ?daca da cum se face impozitarea.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:36, 13 Februarie 2010
Nu se inregistreaza la fisc pentru ca in urma lui nu se obtin venituri.. daca nu se obtin venituri cum sa se faca impozitarea.. definitia contractuluid e comodat e darea in folosinta cu titlu gratuit.. daca nu e cu titlu gratuit e contract de inchiriere denumit in mod gresit contract de comodat si atunci, da se inregistreaza la fisc si urmeaza regimul de impozitare a veniturilor realizate din chirii..
Comodatul se mai numeste imprumut de folosinta.
Folosinta e gratuita. (daca ar fi contra bani ar fi inchirirere si nu comodat).

Deci, n-am de ce sa-l inregistrez la fisc si nici ce impozit sa platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat locuinta OIL OIL DACA INCHEI IN CONTRACT COMODAT LOCUINTA IN CALITATE DE COMODANT, AM OBLIGATIA INREGISTRARII LA FISC ? ACESTUI CONTRACT II TREBUIE NEAPARAT AVIZUL NOTARULUI ? (vezi toată discuția)
Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Contractul de comodat si inregistrarea la finante cristina69 cristina69 Buna dimineata, Va rog sa imi spuneti daca proprieatrul unui apartament doreste sa dea in folosinta gratuita acest apartament unei persoane pe o anumita ... (vezi toată discuția)