avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... parasire tara cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

parasire tara cu un minor

vreau sa plec in italia cu baiatul.un minor de 8 ani.nu sunt impreuna cu tatal lui nici nu am fost casatoriti.intre timp eu m-am casatorit mi-am schimbat numele dar baiatul a ramas pe numele tatalui sau.mentionez ca copilul mi-a fost incredintat mie prin hotarare judercatoreasca definitiva.cand am avut procesul eu aveam numele de fata.deci hotararea de incredintare a fost pe numele de fata.pot parasi tara cu acea hotarare?chiar daca acum am alt nume?sau trebuie si acordul tatalui?va rog ajutati-ma cu un raspuns.urgent.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 14:34, 13 Februarie 2010
puteti pleca linistita din tara cu copilul daca va fost incredintat prin hotarare judecatoreasca.. nu aveti nevoie de acordul tatalui..
mergeti si legalizati sentinta prin care vi -sa dat spre crestere si educare minorul apoi mergeti sa-i faceti pasaport si plecati unde doriti.
dar sa-i dati adresa tatalui sa va trimita pensia alimentara:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua laura-maria laura-maria as vrea sa stiu de ce acte am nevoie ptr al aduce pe fiul meu ,in varsta de trei ani si jumatate , in italia. mentionez ca sunt divortata de tatal lui si ca ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara alina27 alina27 buna seara...am 2 copii cu care doresc sa parasesc tara,dar fostul meu sot nu mi da procura.exista cumva posibilitatea de a l da in judecata si sa l oblig sa ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)