avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia pt cresterea copilului

Am fost studenta la ubb la zi in eltimele 5ani, am terminat facultatea (4ani) si dupa aia masterul(1an).Inainte de terminarea masterul am nascut si am dat dosarul pt indemnizatii, dar o fost respinsa pentru ca masterul nu intra in studiile universitare.ci ca este un studiu postuniversitar.am sansa sa primesc indemnizatia pt cresterea copilului pana la 2ani? ce pot sa fac in acest caz?:((
va rog sa-mi ajutati:help:, daca se poate cat mai repede
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2010
aniko85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kitte , utilizator 22:59, 13 Martie 2010
Din pacate stagiu asimilat nu inseamna si studii postuniversitare.

Statul da indemnizatie liceenelor si studentelor, dar nu si celor care merg la master.
Ceea ce e o tampenie totala mai ales ca masterul mai nou e practic obligatoriu pentru majoritatea facultatilor.
Dar cei care fac legea nu obisnuiesc sa gandeasca prea mult.
E mai bine in opinia lor sa nasca o liceeanca decat o absolventa/studenta la master.
deci, pot sa fac orice oricum n-am sansa sa primesc indemnizatia?
buna ziua , am 5 copii si as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia crestere copil pt cel de-al 5 - lea copil, mentionez ca am 12 luni lucrate anterior nasteri si nu am mai beneficiat de indemnizatie crestere copil pana acum;
Buna ziua.

"Concediul şi indemnizaţia se acordă pentru primii 3 copii născuţi după 1 ianuarie 2006 (se iau în considerare şi copiii născuţi înainte de această dată, dacă solicitantul a îndeplinit condiţiile de acordare a indemnizaţiei după 1 ianuarie 2006)."

Daca primii 2 copii ai dvs s-au nascut inainte de 2006, atunci puteti beneficia de indemnizatie.
Logic ar fi pentru 3 nasteri, nu 3 copii (poate ai tripleti!) si ar trebui sa ai dreptul de 3 ori la indemnizatie, sa nu conteze daca mai ai 200 de copii acasa daca nu ai beneficiat pentru acestia.
Dar logica si legea sunt lucruri diferite.

Sper sa va incadrati.
aniko85 a scris:

deci, pot sa fac orice oricum n-am sansa sa primesc indemnizatia?

Din pacate, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil irina45 irina45 Buna ziua! Doresc sa ma lamuriti daca voi avea dreptul la indemnizatie pt cresterea copilului in conditiile in care sunt masteranda in anul I, la ubb (fac de ... (vezi toată discuția)
Facultate-master-indemnizatie crestere copil ADRIANA_O ADRIANA_O Buna ziua, Sunt studenta la Master anul 2 si am o fetita in varsta de 7 luni (nascuta pe 16 martie 2009).Am continuitate in studii, care sunt facute la zi si ... (vezi toată discuția)
Dosar privind acordarea ccc respins drina10 drina10 Buna seara. Am si eu o intrebare: eu am nascut in noiembrie 2011. in momentul actual sunt studenta in anul 2 de master, nu am inghetat anul-prin urmare anul ... (vezi toată discuția)