avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posesie

Am un teren cumparat de la biserica acum 15 ani.Am chitanta cu suma achitata.Vreau sa-mi transcriu terenul,insa trebuie dezmembrat si apoi sa facem contr.vanz-cump.Biserica zice ca n-are bani pentru dezmembrare.Pot sa-i dau in judecata sa-mi stabileasca dreptul de proprietate pe baza art 1320 Cod civil?
Cel mai recent răspuns: katibi , utilizator 15:53, 13 Februarie 2010
Dvs. aveti deja posesia. Asadar predarea s-a facut , insa in temiul unui act sub semnatura privata. Adresati-va instantei in vederea pronuntarii unei hotarari ce va avea titlu de act autentic, iar apoi, veti continua demersurile pentru a deveni proprietar cu drepturi depline, respectiv inscrierea in cf , intabulare, etc...
Pentru a avea sorti de izbanda in instanta trebuie ca vanzatorul (biserica) sa fie intabulata pe terenul respectiv. Mai nou, daca vanzatorul nu este intabulat se respinge aceasta actiune in instanta.....
Vanzatorul este intabulat ,am cerut cf unde mentionat ca proprietar biserica,dar e vorba de 4 mii si ceva de mp de unde eu am 300 mp cumparat cu chitanta semnata si stampilata de biserica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cadastru ContSters255159 ContSters255159 Am cumparat un lot de pamant, pe care mi-am ridicat o casa finalizata (receptie) in 2007, dar problemele incep sa apara in sensul ca : Pretul terenului a ... (vezi toată discuția)
Rectificare , indreptare materiala a erorii ENGFULL ENGFULL intr-un contract de vanzare -cumparare a intervenit o eroare ( in exemplarul cumparatorului doar ) legata de numele cumparatorului in loc de \"neculina\" cum ... (vezi toată discuția)
Dificultati intabulare NATHAN HATIEGAN NATHAN HATIEGAN Buna ziua. In data de 3.05.2006 am cumparat un teren cu o suprafata de 500 mp, la a carui intabulare proprietarul a consimtit in momentul semnarii ... (vezi toată discuția)