Buna ziua,ma numesc Florin Buga din Constanta,sint nou pe acest forum si as dori sa-mi raspundeti la o intrebare legata de problema mea.Cu ceva timp in urma am terminat divortul de sotia mea cu care am un baietel de 5 ani jumate.Vreau sa precizez ca eu am fost cel care am introdus actiunea de divort in urma unor neintelegeri cu fosta mea sotie.In luna ianuarie a acestui an am primit hotarirea de divort pe care trebuie sa o legalizez in termen de 30 de zile dupa cum mia spus avocatul meu.In aceasta hotarire am insa niste semne de intrebare cum ar fii stabilirea pensiei alimentare si anume data de cind aceasta mi se impune a fii platita,forma in care este platita procent din venitul meu sau suma fixa si nu in ultimul rind suma in sine care este mult prea mare in raport cu veniturile pe carte le realizez.Deci sa o iau pe rind, actele de divort le-am depus in luna iunie anul trecut din momentul acelea am primit vreo trei aminari din motive care nu au tinut de noi ci de judecatorie aceasta avind vacanta doua luni apoi a urmat protestul magistratilor.Vreau sa precizez ca intentiile mele au fost din cele mai corecte fata de fosta mea sotie,am precizat inca de la inceput ca sint de acord cu incredintarea copilului catre mama sa platesc pensie alimentara pentru cresterea copilului si dreptul de al vedea de doua ori pe luna si jumatate din vacante,cit si imp[artirea lucrurilor pe care le aveam impreuna.Toate aceste cereri au fost acceptate.Pina aici totul este ok,nelamurirea mea este legata de stabilirea pensiei alimentare.Cind am discutat acast subiect cu avocatul meu el ma asigurat ca aceasta se va fixa in procent de douazecisicinci la suta din venitul pe care il realizez si asta mi sa parut in regula.Intre timp in hotarire aceasta sa fixat la o suma fixa din venitul pe care l-am realizat in ultimele sase luni.Suma este de 440 lei.De anul acesta mi-sa redus salariul cu vreo trei milioane.In plus mi s-a fixat plata acestei pensii incepind cu data in care eu am introdus actele de divort adica de anul trecut din iulie.Din iulie si pina azi sau strins vreo treizeci de milioane precizez ca eu nu sint impotriva sa platesc pensia alimentara si nu din vina mea sa ajuns la aceasta restanta care este destul de mare,am precizat la inceput care au fost cauzele si anume vacanta de doua luni si greva magistratilor.Nemultumirea mea este legata de faptul ca aceasta restanta a marit pensia alimentara la suma de 650 lei adauginduse la pensia de440 care a fost stabilita suma de 210 lei timp de un an de zile.Din nou precizez ca aceasta suma a fost stabilita fara a ma consulta cineva in prealabil cu obligativitatea de a o platii in termen de un an.Intrebarea mea este daca pot schimba ceva din toatea astea in acest termen de treizeci de zile pina ce aceasta hotarire definitiva si daca da cum?Mi se pare o suma prea mare pentru un singur copil.Precizez ca mama copilului nu a lucrat si nu lucreaza nicaieri si nu va lucra niciodata ea bazindu-se in continuare ca o sa traiasca de pe urma pensiei alimentare pe care o va obtine de la mine.Cred ca mi se face o nedreptate aceasta pensie cred ca a fost stabilita cu ajutorul relatiilor pe care le are.Va marturisesc ca mi-as fi dorit sa am copilul linga mine dar am considerat ca drept este sa stea linga mama lui cu toate ca acest lucru ma doare adinc in suflet.Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns la aceste nelamuriri pe care le am,va multumesc anticipat si va stau la dispozitie cu eventuale neclaritati in povestea mea.(0742389230-sunati si va sun eu inapoi).
hotararea poate fi atacata in termenul de 30 zile..c e anume vsa nemultumeste puteti discuta cu avocatul ce l ati avut la fondul cauzei si el va face tot ce este necesar ptr interesul dvs
Daca aveti avocat o sa va explice cum sa atacati sentinta, numai pe capatul de cerere privind pensia de intretinere si ce acte sa atasati in functie de veniturile pe ultimile 6 luni(reactualizare).Nu vi se va opri din salariu decat suma in limita maxima prevazuta de lege.
DACA ATASEZ ADEVERINTA PE ULTIMELE SASE LUNI ASTA NU SCHIMBA CU NIMC SITUATIA PENTRU CA SALARIUL MIA FOST MICSORAT ABIA DIN LUNA IANUARIE.CARE ESTE SUMA LIMITA MAXIMA PREVAZUTA DE LEGE?