avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!Pentru mărirea pensiei alimentare pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!Pentru mărirea pensiei alimentare pentru fiul meu ...

Buna ziua!Pentru mărirea pensiei alimentare pentru fiul meu și pentru neplata acesteia,care sunt procedurile?As putea sa il dau în judecata pe fostul soț, fără a necesita avocat?
Cel mai recent răspuns: Magdamada , utilizator 04:33, 26 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti pensia stabilita in suma fixa il puteti da in judecata si de principiu ar trebui sa va descurcati si fara avocat.

Daca aveti pensia stabilita in procent nu aveti de ce sa mai dati in judecata ci sa puneti in executare silita hotararea prin intermediul unui executor care sa popreasca suma cuvenita cu titlu de pensie de intretinere.
Am pensia fixata în suma,dar este din 2016 cand am si divorțat, adică este 197 ron.Tatal copilului a plătit în anul acela,apoi nu am mai primit nimic.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puneti in executare pt 3 ani anteriori hotararea veche si promovati o noua actiune de marire pensie de intretinere,
solicitand stabilirea ei in procent si nu in suma fixa.

Actiunea este de competenta judecatoriei de la domiciliul copilului, achitati 20 lei taxa de timbru
Va mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara Gabriela Cristina D Gabriela Cristina D Buna seara! Sunt divortata de 4 ani si,desi fostul sot a fost promovat si i s-a marit salariul, nu am facut nici un demers pana acum pentru majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara galatan.anamaria@yahoo.com galatan.anamaria@yahoo.com Buna ziua as dori sa ma ajutati cu formularea unei cereri pt marire pensie alimentara,mentionez ca sunt divortata de 2 ani de zile am o fetita de 6 ani care a ... (vezi toată discuția)