avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Fotografii personale folosite pentru a ma defaima pe ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Fotografii personale folosite pentru a ma defaima pe Internet

Buna ziua. Vreau sa fac o plangere impotriva unei persoane care mi-a furat pozele de la status si le foloseste pe net pentru a ma defaima alaturi de numele meu. Ce pot sa fac din punct de vedere legal pentru ca aceasta persoana sa fie pedepsita pentru furt de identitate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 17:33, 13 Februarie 2010
denuntati-l..problema e foarte grava si va poate aduce mari prejudicii... contactati un avocat din localitatea unde va aflati si el va face ceea ce este necesar
Incercati sa identificati probe prin care utilizarea identitatii dvs. ii aduce respectivului un folos. (indrumat si asistat de un avocat) In aceasta situatie puteti incerca o plangere penala pt. inselaciune. (art.215 C.pen.)
In alta situatie, pt. a putea cere daunele datorate prejudiciului cauzat, atat materiale cat si morale, trebuie dovedita existenta prejudiciului si a daunelor morale provocate (care in situatia unei defaimari sunt evidente, prin probarea efectuarii actelor de defaimare in sine).
Consultati un avocat si identificati caile de actiune cele mai potrivite intregii situatii concrete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca faci denunt la politie ca ai fost inselat poti pati ceva? cyan cyan am luat tzeapa de la un smecher cu un telefon mobil. m-a prostit, recunosc. acum incerc sa recuperez \"prejudiciul\" adica sa il gasesc pe individ sa-i rup ... (vezi toată discuția)
E abuz daca fosta sotie, folosind alt id, a incercat sa afle care e viata mea in prezent? cosmariama cosmariama buna, daca fosta sotie sub alt ID, ma contacteaza, incercand sa obtina informatii de la mine,poate fi pedepsita? am fost daramat de divort si acea ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina furata sabina.mariana sabina.mariana buna ziua am cumparat acuma 2 luni de zile un passat de la o persoana din suceava, masina fiind inmatriculata in olt. Domnul de la care am cumparat-o a fost ... (vezi toată discuția)