avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PRIMA DE VACANTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PRIMA DE VACANTA

AM VAZUT LA TV CEVA CU PRIMELE DE VACANTA DAR NU AM GASIT NIMIC OFICIAL.STIE CINEVA CEVA CONCRET?
Cel mai recent răspuns: LORENA11 , utilizator 13:41, 28 Iunie 2007
lucrati la stat sau in domeniul privat?
functionar public
Ce se intimpla la stat

Si angajatii companiilor de stat se pot bucura de ceva bani in plus in timpul concediilor. Sistemul este insa putin diferit de ce se intimpla in companiile private. Astfel, se acorda fie o reducere din valoarea biletului de odihna - caz in care cei cu salarii mai mici beneficiaza de o reducere mai consistenta, fie un anumit cuantum din salariu. De asemenea, nu se tine cont de performanta angajatilor. Totodata, un rol important in acordarea acestor beneficii il au sindicatele. „Exista un sistem de acordare a unei reduceri la biletele de odihna stabilit prin contract colectiv de munca. Se poate da intre 10 si 50% din contravaloarea acestuia. Dar depinde de citi bani au la fondul social. Altfel spus depinde de fiecare societate in parte, si nu de ramura. De asemenea, nu se da la toata lumea, iar criteriile se stabilesc de comun acord intre conducere si sindicat“, sustine Mirel Ivascu, vicepresedintele Blocului National Sindical.

In cazul in care se acorda bani si nu reduceri din valoarea biletului de odihna, majoritatea angajatilor de la stat beneficiaza in general de cel mult un salariu. „De obicei, prima de vacanta este egala cu un salariu. Dar sint si companii care dau mai putin: 80% din salariul brut’’,

ne-a declarat si Petru Sorin Dandea, vicepresedintele Cartel Alfa.

citat din Cotidianul editia online ([ link extern ] >
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2006
anca_diana, utilizator
Multumesc frumos,eram curioasa pentru afirmatiile facute pe Antena 1 saptamina trecuta referitoare la prime.
Buna ziua!
As vrea sa stiu daca la calcularea primei de vacanta se tine cont daca persona respectiva a avut concedii medicale in acel an si daca asta influienteza cumva suma pe care trebuie sa o ia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de prima de vacanta olden olden legat de prima de vacanta e suficienta deciza administrator sau trebuie modificat si regulamentul intern ? [b]suma maxima e de 1050 leix 6 salarii, adica 6300 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. suntem o societate cu capital majoritar de stat si ... mirica.iulia mirica.iulia Buna ziua. Suntem o societate cu capital majoritar de stat si pana la data de 31.12.2020 societatea a acordat salariatilor sai facilitatea de decontare a ... (vezi toată discuția)