avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cum se sterge cazierul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cum se sterge cazierul?

am avut o pedeapsa cu inchisoarea de 6 luni - cu suspendare, (gratiata totodata)(pentru delapidare) in 2003 prin mai-iunie, plus o amenda penala pentru fals si uz de fals. Am scos in 2009 prin iunie-iulie un cazier pentru permis de conducere in care era mentionate codurile penale pentru care am fost condamnat. Cum se sterge cazierul, au trecut mai bine de 7ani?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:43, 14 Februarie 2010
Mai intai trebuie sa solicitati instantei reabilitarea.
Asa cum v-a spus si @adutescu,trebuie sa solicitati instantei de judecata reabilitarea.
va multumesc!
Formulati cerere de reabilitare judecatoreasca conf.art.135 c.pen..
Pentru aceasta trebuie sa prezentati dovada achitarii eventualeleor despagubuiri civile si a chelltuielilor de judecata la care ati fost obligat,copie de pe cazierul judiciar,doua-trei declaratii ale unor vecini si/sau colegi de munca in care sa se arate conduita dvs.,si copii legalizate de pe sentintele de condamnare.
Cautati sa mergeti la un avocat sa se ocupe de aceste demersuri legale.
Se poate rezolva aceasta situatie.
Daca nu prea aveti bani va poate face avocatul redactarea care va este necesara si veti umbla singur ulterior.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere cazier emitus emitus in anul 1993 am fost condamnat la inchisoare 6 ani pentru art.211/2, 75a CP, art. 211/1, 75a CP raportat la art 97/2/b CP. in anul 1995 am fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Stergere cazier judiciar mircea85 mircea85 buna, am savarsit infracţiuni privind circulaţia pe drumurile publice (O.U.G nr. 195/2002), si am primit urmatoarea sentinta: Condamnă inculpatul la 8 luni ... (vezi toată discuția)
Reabilitare dupa executarea unei pedepse ContSters159341 ContSters159341 Daca o persoana a fost condamnata definitiv in 2003, la 4 ani si 6 luni, a executat 2 ani si 9 luni , din iulie 2005 pana in aprilie 2008 cand a iesit ... (vezi toată discuția)