avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stergere cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stergere cazier

in anul 1993 am fost condamnat la inchisoare 6 ani pentru art.211/2, 75a CP, art. 211/1, 75a CP raportat la art 97/2/b CP.
in anul 1995 am fost eliberat conditionat dupa 4 ani de inchisoare.
au trecut de atunci, de la eliberare 15 ani.
este posibil a sterge fapta din cazierul judiciar?
unele companii se cramponesc de acest lucru pentru angajare. am avut dificultati pentru angajare.
de atunci nu am comis nici-o alta infractiune.
va multumesc!

emilian
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:40, 8 Aprilie 2010
Radierea din cazier se face numai daca aveti o hotarare judecatoreasca prin care s-a constatat ca a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau reabilitarea de drept a dvs.
Este necesara o hotarare judecatoreasca pentru reabilitare judecatoreasca.
Trebuie deschis proces.
Este nevoie de o reabilitare judecatoreasca. In cadrul acestui dosar trebuie sa aduceti dovezi ca ati avut un comportament ireprosabil, ca nu ati savarsit alte infractiuni, ca lucrati sau ati lucrat in acest interval, precum şi martori cu care sa dovediti caracterul si atitudinea dvs. in societate.
Pentru a obtine "stergerea cazierului" trebuie sa formulati cerere de reabilitare ,in conformitate cu disp.art.135 c.pen.
Daca in anul 1993 ati fost condamnat, pana in 1995 sunt doar 2 ani, nu 4.
Corect era, intr-adevar, ca dupa ce dvs. ati executat 2/3 din pedeapsa, indeplinind conditiile liberarii conditionate, sa puteti obtine acest beneficiu, deci , dupa executarea a 4 ani din durata pedepsei. Pedeapsa se considera executata la fienele perioadei de incercare, moment de la care curge termenul de reabilitare. In cazul dvs. , termenul pentru reabilitare ar fi de 5 ani, lacare adaugam jumatate din durata pedepsei, deci 8 ani . Conform acestui calcul ,m reabilitarea ar fi putut opera in anul 2005, insa nefiind incidenta reabilitarea de drept, va trebui sa faceti cerere pentru reabilitarea judecatoreasca, la instanta care a pronuntat hotararea de condamnare.

Alte discuții în legătură

Proces reabilitare la recidivisti trazvan trazvan Buna ziua.Am ispasit 2 pedepse cu inhisoarea-abuz de incredere si inselaciune.M-am eliberat in anul 2003 decembrie.Am dreptul sa deschid proces de reabilitate ... (vezi toată discuția)
Pentru reabilitare. demonul2030 demonul2030 Salutare tuturor de pe acest forum. Am o intrebare. In urma cu 12 ani am avut o condamnare de 2 ani de zile. Au trecut 12 ani de atunci si totusi cand am fost ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa ma reabilitez ! adonisalexandru adonisalexandru In anul 1993 am fost condamnat la 1 an si 6 luni pt. conducere in stare de ebrietate si fara permis din care am executat 9 luni. As vrea sa ma reabilitez dar ... (vezi toată discuția)