avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... stergere cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

stergere cazier

in anul 1993 am fost condamnat la inchisoare 6 ani pentru art.211/2, 75a CP, art. 211/1, 75a CP raportat la art 97/2/b CP.
in anul 1995 am fost eliberat conditionat dupa 4 ani de inchisoare.
au trecut de atunci, de la eliberare 15 ani.
este posibil a sterge fapta din cazierul judiciar?
unele companii se cramponesc de acest lucru pentru angajare. am avut dificultati pentru angajare.
de atunci nu am comis nici-o alta infractiune.
va multumesc!

emilian
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:40, 8 Aprilie 2010
Daca sunteti cercetat pentru savarsirea unei infractiuni nu veti obtine reabilitarea judecatoreasca.
Conditiile de o buna conduita conteaza enorm...
Si cu locul de munca ar trebui sa dovediti ca a existat...daca in prezent nu mai exista...

avocat Claudiu Lascoschi
Cererea de reabilitare judeacatoreasca se formuleaza fie la instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea pentru care se cere reabilitarea, fie la instanta corespunzatoare in a carei raza domiciliaza condamnatul.
Sfatul meu este sa angajat un avocat atat pentru redactarea cererii cat si pentru sustinerea ei pentru ca cererea de reabilitarea judecatoreasca trebuie insotita de o serie de acte fara de care cererea nu va fi admisa-ex. biletul de iesire din penitenciar, hotarari legalizate, dovezi ale achitarii cheltuielilor judiciare, dovezi ale achitarii prejudiciului etc.
Da, este adevarat ce spuneti dar...oamenii se cam sperie de avocati.
Se poate descurca si singur, chiar daca cererea ii va fi respinsa, va putea depune ulterior o alta cerere, fara sa mai plateasca avocat...
Daca tot a asteptat atata timp nimic nu il mai impiedica sa mai astepte pana la judecarea unei noi cereri de reabilitare judecatoreasca depusa in conditiile legii...
Pana la urma cererea va fi admisa ( chiar daca nici chiar a doua oara...)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces reabilitare la recidivisti trazvan trazvan Buna ziua.Am ispasit 2 pedepse cu inhisoarea-abuz de incredere si inselaciune.M-am eliberat in anul 2003 decembrie.Am dreptul sa deschid proces de reabilitate ... (vezi toată discuția)
Pentru reabilitare. demonul2030 demonul2030 Salutare tuturor de pe acest forum. Am o intrebare. In urma cu 12 ani am avut o condamnare de 2 ani de zile. Au trecut 12 ani de atunci si totusi cand am fost ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma sa ma reabilitez ! adonisalexandru adonisalexandru In anul 1993 am fost condamnat la 1 an si 6 luni pt. conducere in stare de ebrietate si fara permis din care am executat 9 luni. As vrea sa ma reabilitez dar ... (vezi toată discuția)