Salutare tuturor de pe acest forum. Am o intrebare. In urma cu 12 ani am avut o condamnare de 2 ani de zile. Au trecut 12 ani de atunci si totusi cand am fost sa-mi iau cazierul pt scoala de soferi imi apare in cazier. Banuiam ca dupa 10 ani se sterge din cazier. Am banuit prost. Am aflat ulterior ca pot cere in instanta reabilitarea. Stie cineva crae sunt demersurile si daca pot face fara un avocat? Momentan nu prea dispun de bani. Pot face aceasta cerere singur? Unde si cum?
Incercati sa contactati un avocat care sa va redacteze cererea de reabilitare judecatoreasca.
Puteti sa mergeti la instanta si fara avocat.
Va trebui insa sa faceti anumite dovezi in fata instantei.
D-voastra trebuie sa formulati o cerere de reabilitare judecatoreasca la judecatorie intrucat s-a implinit termenul reabilitarii; astfel, 2 ani de pedeapsa se reabiliteaza in 4 ani + 1/2 din pedeapsa, adica 4+1=5 ani calculati de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei principale. Veti avea nevoie de 1-2 martori, de cazierul judiciar, de dovezi privind locul de munca, de dovezi privind faptul ca ati achitat integral cheltuielile de judecata si despagubirile civile.
avocat Cristina Popescu
Daca ati fi avut o condamnare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea pedepsei sub supravegherii, la sfarsitul perioadei de incercare , indeplinind conditiile cerute d3 lege, ati fi fost reabilitat de drept.Cum presupun ca este vorba despre o condamnare cu executare, va trebui sa faceti cerere de reabilitare judecatoreasca.Pentru ca cererea sa va fie aprobata va trebui sa faceti dovada faptului ca aveti un loc de munca, ca va castigati in mod cinstit existenta, ca ati avut o buna conduita, precum si ca ati achitat despagubirile civile la care ati fost obligat.
Chestiunea cu despagubirile se poate rezolva lejer daca prejudiciul nu a fost mare.
In general partile vatamate raman cu buza umflata daca persoana merge la inchisoare...adica nu isi mai recupereaza prejudiciul in termenul legal...
Cu locul de munca chestiunea este si ea relativa intrucat cei ce au cazier isi gasesc greu loc de munca ceea ce le cauzeaza in alegerea unui loc de munca adecvat...
Da, insa daca legea prevede a fi indeplinite aceste conditii, posibil ca cererea fie respinsa in situatia constatarii neindeplinirii lor.Si apoi, ce inseamna loc de munca adecvat? Parerea mea este ca o persoana care a trecut printr-o situatie de detentie, nu mai poate emite mari pretentii, cel putin o vreme, accepta si ce i se iveste, chiar daca anterior avusese un loc de munca mai lejer.
Stergere cazier
emitus
in anul 1993 am fost condamnat la inchisoare 6 ani pentru art.211/2, 75a CP, art. 211/1, 75a CP raportat la art 97/2/b CP.
in anul 1995 am fost eliberat ... (vezi toată discuția)