avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pentru reabilitare.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pentru reabilitare.

Salutare tuturor de pe acest forum. Am o intrebare. In urma cu 12 ani am avut o condamnare de 2 ani de zile. Au trecut 12 ani de atunci si totusi cand am fost sa-mi iau cazierul pt scoala de soferi imi apare in cazier. Banuiam ca dupa 10 ani se sterge din cazier. Am banuit prost. Am aflat ulterior ca pot cere in instanta reabilitarea. Stie cineva crae sunt demersurile si daca pot face fara un avocat? Momentan nu prea dispun de bani. Pot face aceasta cerere singur? Unde si cum?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:58, 24 August 2010
Situatia este complicata in ceea ce priveste aceste persoane.
Nu sunt obligate nici sa fie sclavi...

Se poate presupune ca daca a mai lucrat din cand in cand indeplineste conditiile...
Atata timp cat nu a mai savarsit infractiuni este prezumat nevinovat.
Pot exista persoane care au lucrat in strainatate...si fara forme legale...
Si totusi au lucrat...

avocat Claudiu Lascoschi
Sigur,nu se pune problema sclaviei , caci ar presupune un fel de munca fortata , neremunerata, lucru contrar legii.Pe de alta parte daca unele dintre aceste persoane au lucrat fara forme legale nu prea au cum sa o dovedeasca si nu stiu in ce masura, chiar dovedit acest aspect, ar putea fi considerat munca cinstitita, de vreme ce munca la negru stim ca este rau famata cel putin , la noi si sanctionata.
Oricum, in cazul userului cred ca dupa atatia ani nu se pune problema sa nu se poata reabilita. Doar ca a neglijat acest aspect si , nefiind incidenta reabilitarea de drept, trebuie sa se adreseze instantei neaparat.
Da, in mod normal dupa atatia ani in care nu a mai savarsit infractiuni nu ar mai trebui sa existe probleme.
Se poate presupune ca daca comitea infractiuni pana la urma ar fi fost prins...sau daca am admite contrariul ar trebui ca organele competente sa fie cumva...incompetente...dar nu material sau teritorial...

Probleme pot exista si adesea acestea apar de unde te astepti mai putin...
Prin urmare, nu poate sa zica nici hop...pana nu a sarit...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere cazier emitus emitus in anul 1993 am fost condamnat la inchisoare 6 ani pentru art.211/2, 75a CP, art. 211/1, 75a CP raportat la art 97/2/b CP. in anul 1995 am fost eliberat ... (vezi toată discuția)
Proces reabilitare la recidivisti trazvan trazvan Buna ziua.Am ispasit 2 pedepse cu inhisoarea-abuz de incredere si inselaciune.M-am eliberat in anul 2003 decembrie.Am dreptul sa deschid proces de reabilitate ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar elizachichi elizachichi Sotul meu a fost condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare pentru furt calificat,art.208 al.4,209 lit. a,c,e,g C.P. cu 71,64 C.P. prin S.P. nr..../27.09.1990 a ... (vezi toată discuția)