avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

dupa implinirea varstei de 18 ani pensia alimentara se primeste si pentru continuarea studiilor la un colegiu?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:58, 5 Ianuarie 2007
Dreptul copiilor se stinge, in principiu, la implinirea varstei de 18 ani; daca acel copil urmeaza, in momentul respectiv, scolarizarea sau ucenicia, dreptul la renta se extinde pana la terminarea studiilor sau a uceniciei (dar nu mai tarziu de varsta de 25 ani).
Iar intre studii trebuie sa existe continuitate.
Copilul major, de 19 ani, student la facultate particulara acreditata, are dreptul sa mai primeasca pensie alimentara?
Am citit mai multe discutii si am vazut ca forma de invatamant ,stat sau particular, nu are importanta.Care ar fi textul de lege unde este reglementata aceasta obligatie de intretinere prin pensie alimentara?Inteleg ca ar fi vorba de un decret, mai este actual si care ar fi acesta?
In legea pensiilor art. 66.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile familiei sau probleme juridice de familie iloveny iloveny Fiica mea are 22 de ani si termina in aceasta vara facultatea. Vrea sa urmeze un program de master care este destul de costisitor. As dori sa stiu, pana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.as dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului ... Busuioc costel Busuioc costel Buna ziua.As dori sa stiu daca am platit pensie alimentara copilului meu pana la varsta de 18 ani si el mai are un an de scoala mai sunt obligat legal sai ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lucabuluca lucabuluca Am inteles ca minorul care a implinit varsta de 18 ani poate sa primeasca in continuare pensia alimentara daca isi continua studiile. Ma intereseaza mai exact ... (vezi toată discuția)