avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins cu alcoolemie 1.35 in Italia!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins cu alcoolemie 1.35 in Italia!

Buna ziua tuturor!

Am fost oprit de un control de politie la Milano dupa ce am consumat alcool (desigur ca nu ar fi trebuit), unde mi-a iesit o concentratie de 1.35 (fara sa mi se recolteze sange).
Pentru alcoolemie intre 0.8 si 1.5, legislatia italiana prevede amenda de la 800 la 3200 eur, pana la 6 ani inchisoare si retinerea permisului de conducere pe o perioada de 6-12 luni.

Nu le-am dat permisul, am platit o amenda de 38 eur, dar luni trebuie sa consult un avocat de aici pentru ca pedeapsa va fi stabilita in urma unui proces.

Intrebarea mea este daca aceste masuri se vor reflecta si in Romania.
In speta, mi se va transfera dosarul penal pe care mi-l vor deschide aici? Imi va fi permisul suspendat si in Romania?
De inchisoare nu cred ca se pune problema (sau poate cu suspendare), pentru ca nu am precedent, dar daca aveti informatii legate de asta, le astept cu drag.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carda , utilizator 15:01, 15 Aprilie 2010
hotararile judecatoresti date in tarile din cuprinsul UE sunt aplicabile si in Ro.. deci, daca vi se retine in Italia, nu aveti dreptuld ecirculatie nici in Ro
Buna seara.
In situatia dvs.se aplica principiul teritorialitatii adica veti fi judecat dupa legislatia italiana.pedeapsa finala trebuie sa fie ca cea din Romania(recicprocitate)cu conditia ca permisul sa fie eliberat de autoritatile romane.
solutia se comunica IGPR care va face operare in baza de date.
Multumesc de raspunsuri!

Permisul este eliberat de autoritatile romane, dar este in posesia mea, nu l-am dat politistilor.
@dalo73: spuneati ca pedeapsa finala trebuie sa fie ca cea din Romania, dar din cate am observat, codul penal italian este mai putin exigent decat al nostru, cel putin prin prisma timpului in inchisoare: in Italia vorbim de 6-12 luni, in Romania de 1-5 ani.
Presupun ca voi primi o sentinta dupa codul lor penal, nu?
Sunteti sigur ca nu voi avea dreptul de a conduce nici in Romania?

Multumesc!
sigur se aplica legea penala italiana chiar daca este mai blinda .
sigur nu puteti conduce in Romania.cind sentinta va fi comunicata la IGPR atunci veti fi instiintat si dvs.la domiciliu sa predati permisul.
Prin pedeapsa nu vi se retine sau anuleaza permisul este impropriu spus ci vi se suspenda dreptul de a conduce care opereaza in general oriunde in lume.
daca mai aveti nelamuriri astept intrebari.
stiu ca nu va avantajeaza si multumeste raspunsul meu dar asta e procedura.
succes
As mai avea o singura intrebare: voi avea cazierul patat pentru totdeauna?
Sau conceptul de reabilitare de drept inseamna ca fapta va fi anulata?

> Conditii pentru reabilitarea de drept a condamnatului:

- pedeapsa aplicata de instanta a fost amenda sau inchisoarea ce nu depaseste 1 an;
- in decurs de 3 ani de la executarea sau stingerea pedepsei, condamnatul nu a savarsit nico alta infractiune.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Bună seara! soțul meu a fost condamnat în 2014 la pedeapsa ... Sorina199093 Sorina199093 Bună seara! Soțul meu a fost condamnat în 2014 la pedeapsa 1an pentru conducere fără permis. Și-a executat pedeapsa. Să înscris la scoala de șoferi ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis IrinaAndreea IrinaAndreea in cazul in kre sentinta a fost de 1-3 ani cu suspendare...ce sansa mai este sa scap cu cazierul nepatat...eventual doar cu o amenda penala....?! (vezi toată discuția)