avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitii masini pentru dezmembrare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitii masini pentru dezmembrare

M-ar putea ajuta cineva in legatura cu o problema? O soc com de profil dezmembrari auto achizitioneaza masini. Am a nelamurire referitor la formula contabila privind achizitia, dezmembrarea, respectiv descarcarea gestiunii. Exista vreo lege privind ceva taxare inversa? (nu cea intracomunitara).
Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:53, 14 Februarie 2010
Din dezmembrare inevitabil raman si ceva deseuri pe care le vindeti ca materiale refolosibile la o firma care colecteaza astfel de materiale. La aceasta tranzactie se foloseste taxarea inversa.
Multumesc pentru raspuns. M-ar interesa si formula contabila privind achizitia, dezmembrarea, respectiv descarcarea gestiunii. Eventual legea care prevede aceasta operatiune privind taxarea inversa.
In Codul Fiscal avem:

ART. 160 Masuri de simplificare
[...]
(2) Operatiunile pentru care se aplica taxarea inversa sunt:
a) livrarea de deseuri si materii prime secundare rezultate din valorificarea acestora, astfel cum sunt definite de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 16/2001 privind gestionarea deseurilor industriale reciclabile, republicata, cu modificarile ulterioare;
[...]
andreas9 a scris:

[...] M-ar interesa si formula contabila privind achizitia, dezmembrarea, respectiv descarcarea gestiunii. [...]


Eu asimilez acest gen de activitate cu productia, chiar daca activitatea este dezmembrarea. Este tot o productie pentru ca din materia prima (masina scoasa din circulatie) rezulta produsele finite (piesele care pot fi vandute second hand) si reziduurile (piesele ce nu se mai pot folosi, precum si caroseria) din care o parte pot fi valorificate printr-o firma de recuperarea materialelor refolosibile.
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri pentru valorificare deseuri Bogdan Popovici Bogdan Popovici Buna ziua. Care sunt beneficiile fiscale a unei autorizari pentru valorificarea deseurilor (folosirea lor in scopuri productive)? am inteles ca ar fi niste ... (vezi toată discuția)
Productia de cherestea irinacosiba irinacosiba monografie contabila a inregistrarilor in cazul productiei de cherestea (vezi toată discuția)
Speta: se cumpara calculatoare si se vand componente Sibelux Sibelux Va rog sa ma scuzati daca nu am postat corect subiectul meu. As dori informatii pentru situatia urmatoare: la magazinul meu primesc sisteme de calcul ... (vezi toată discuția)