avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute de vedere

detinem o casa din anul 1963 care initial a fost compusa dintr-o camera si bucatarie si careia i-am adaugat in 1978 inca doua camere, titlul meu de proprietate este doar pe o camera si bucatarie, celelalte doua camera si baia nu le-am evidentiat inca.problema apare acum, cand imobilul de langa noi a fost retrocedat si limita de hotar cu vecinul este latura de est a casei, latura pe care am toate geamurile, geamuri pe care noul proprietar imi cere sa le mut sau sa le pun sticla mata.Problema mutarii nu intra in discutie pt ca in cealalta parte este alt imobil si asa afecta vecinul de langa mine.
Pot cere o servitute de vedere dobandita prin uzucapiune fata de noul proprietar?
dar o servitute de trecere pe langa casa care sa imi permita sa imi ingrijesc constructia?
Cel mai recent răspuns: mitarollerista , utilizator 22:39, 16 Martie 2010
Parerea este ca nu prea puteti invoca dobandirea acestei servituti de vedere prin uzucapiune. Desi eu trecut 30 de ani chiar si de la data extinderii imobilului cu cele 2 camere, acestea nefiind trecute in titlu, nu stiu daca existenta lor se ia in calcul. Inainte de aceasta retrocedare, aveati alti vecini? aceia s-au sesizat vreodata cu privire la existenta ferestrelor de pe acea latura? Aceasta ar fi sansa reusitei, cu conditia insa ca intreg imobilul sa aiba o situatie juridica .
da, inainte de retrocedare casa a fost ocupata de chiriasi, care niciodata nu s-au plans de aceste ferestre, va imaginati ca va trebui sa pune , ma gandesc sticla mata prin care va patrunde lumina foarte putin, iar incasa cu aceea sticla mata ne vom simti ca la spital, pana la urma eu ca si proprietar nu pot sa ma bucr de casa mea.:(:(
eu as incerca o aparare prin invcarea uzucapiunii ca mod de dobandire a servitutii. legal, servitutea este posibil sa fie dobandita prin uzucapiune. am o astfel de actiune pe rol si asa m-am aparat.

in situatia mea lucrurile stau cam asa: imobilul meu este contruit in 1958, demolat in aprilie 1998, in doua etape. am demolat partea din fata si in septembrie era deja edificata noua constructie, apoi am demolat partea din spate a constructiei vechi si am edificat si restul constructiei noi. deci acolo mereu au fost ferestre. am invocat si jonctiunea(lipirea) posesiilor.

chiar sunt curioasa sa vad ce solutie adopta instanta. maine as avea ultimul termen si va spun care a fost hotararea in cazul meu.

amalia_andreitop1@yahoo.com este adresa mea si ma puteti contacta daca Dvs. credti ca va pot fi de folos cu alte explicatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Geamuri de 40x40cm pe razor, la 2m inaltime websource websource ziua buna, am mostenit o casa care are un perete la 5 centimetri de razor. acest perete ce este de la o bucatarie are 3 geamuri de 40x40 cm amplasate la 2 ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga sa-mi zidesc fereastra? costara costara Am si eu o problema referitor la vecini. Am cumparat o casa care are fereastra spre vecinul la mai putin de 1.90 cm. Pana acum nu a fost problema intre ... (vezi toată discuția)
Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)