avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CALCULARE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CALCULARE PENSIE

SUNT FEMEIE NASCUTA IN 1952 LUNA NOIEMBRIE AS DORI SA STIU CU 23 DE ANI VECHIME CAND POT IESI LA PENSIE .....SI SOTUL MEU NASCUT IN 1948 FEBRUARIE DECEDAT IN 1998, AS AVEA DREPTUL LA PENSIE DE URMAS DUPA SOTUL MEU CU APROXIMATIV 30 DE ANI VECHIME? VA MULTUMESC ANTICIPAT !
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:42, 13 Februarie 2010
:offtopic: Am rugamintea sa nu mai scrieti cu litere de tipar, contravine Regulamentului de postare.

Puteti sa beneficiati de pensie pentru limita de varsta atunci cand veti implini varsta standard de pensionare, respectiv la 60 de ani conform actualei legislatii. Reveniti cu aceasta intrebare dupa ce viitoarea lege a pensiilor va fi publicata in Monitorul Oficial.

Puteti sa beneficiati de pensie de urmas daca:
-sunteti invalid gradul I sau II;
-decesul sotului s-a produs ca urmare a unui accident de munca, a unei boli profesionale sau tuberculozei si daca nu realizati venituri lunare dintr-o activitate profesionala mai mari de o patrime din salariul mediu brut pe economie.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

la ce varsta poate beneficia de pensia de urmas? miamy miamy Buna ziua .Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine ca m-am saturat sa stau pe la casa pensiilor si in fiecare zi sa primesc alt raspuns:(.Cand poate mama mea ... (vezi toată discuția)
Ajutor urmas anemary29 anemary29 tatal meu care a fost salariat timp de 30 de ani a decedat anul trecut la varsta de 53ani-cancer pulmonar-.vreau sa stiu daca mama mea care nu este pensionara ... (vezi toată discuția)
Lamuriri pensie de urmas francesca.kudler francesca.kudler Buna ziua, Va rog sa imi explicati care sunt drepturile de urmas in urmatoarea situatie: Persoane implicate:- d-na Angela Deleanu, 57 de ani, 17 ani de ... (vezi toată discuția)