avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... etapele tranzactiei unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

etapele tranzactiei unui imobil

buna ziua.
as dori sa cumpar un imobil si nu stiu cum sa procedez mai bine; adica am inteles ca se face o evaluare intai pt imobil si m a indrumat cineva sa inchei actele la un avocat ca onorariul este considerabil mai mic. este cineva care ma poate lamuri detaliat? multumesc mult.:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 11:07, 14 Februarie 2010
Pentru vanzare-cumpararea unor imobile este necesara inchieerea contractului in forma autentica.Pentru autentificarea actului comptenta o detin notarii publici.
In rest, trebuie intocmite o serie de formalitati si demersuri pentru a se constata daca imobilul in cauza este liber de sarcini , daca cel de la care cumparati are dreptul de proprietate inscris in cartea funciara, lucruri pe care le va verifica notarul pentru dvs.
buna ziua!
dvs veti cumpara acest imobil printr-un credit ipotecar?
doar asa se impune efectuarea unei evaluari de catre banca.
indicat ar fi sa va studieze actele un avocat si sa va si redacteze contractul de vanzare cumparare, in acest fel onorariul notarului public cu 15%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acontractul de vanzare cumparare a unui apartament se poate face si de catre un avocat?ce onorarii sunt? ancutica ancutica Doresc sa vand un apartament cu 2 camere si as dori sa stiu daca actele le pot incheia si la un avocat;ma gandesc ca au onorarii mai mici. (vezi toată discuția)
Contract vanzare- cumparare Gaita Emilia Elena Gaita Emilia Elena vreau sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu daca in calitate de absolvent de drept imi pot intocmi singura contractul de vanzare-cumparare la ... (vezi toată discuția)