avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie

In urma cu un an am vandut un apartament unei familii care nu a avut suma completa (mai putin cu 200mil vechi) si am facut totusi acte de vanzare cumparare plus un alt act de imprumut cu aceasta suma cu termen de un an sa-mi dea banii.actut de imprumut l-am facut tot la notar.persoana nu mi-a dat niciun ban si spune ca nu poate face rost deloc.Cum sa procedez sa-l oblig sa -mi restituie banii ,mai ales ca nu am cerut nici dobanda si am fost foarte ingaduitori .
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Februarie 2010
citta2, utilizator
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 12:34, 15 Februarie 2010
Buna ziua !
Daca pe cale amiabila chiar nu reusiti sa va primiti banii,trebuie sa introduceti o actiune in instanta, actiune in care solicitati obligarea la restituirea imprumutului.
Puteti trimite anterior o notificare imprumutatului, notificare in care solicitati restituirea de indata a imprumutului. Aceasta notificare o trimiteti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Cu stima !
fiind vorba de contract de imprumut autentificat la notar, este cu titlu executoriu fapt pt care va puteti adresa unui executor judecatoresc pt a incepe procedura de executare silita (probabil chiar asupra acelui apartament);)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie dincamihaela dincamihaela Va rog sa ma ajutati cu un sfat: am imprumutat in decursul anul trecut o suma de bani unei cunostinte. Am intocmit la notariat o hartie prin care persoana ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati marius_suka marius_suka salut..am si eu o problema..anul trecutin februarie am imprumutat un amic cu suma de 9000eu si acum in februarie expira termenul scadent.precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)
Contract sub semnatura privata. nelamuriri Rookye Rookye Buna seara si bine v-am gasit. Ma bucur ca am descoperit acest forum si sper sa gasesc aici ajutorul mult cautat. Precum mult altii am si eu o problema, am ... (vezi toată discuția)