avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incompatibilitate Profesie liberala - Indemnizatie de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incompatibilitate Profesie liberala - Indemnizatie de crestere copil

Buna ziua, sotia mea este urbanist, inregistrat la ANAF si in acelasi timp angajata la o firma cu CM. Pentru veniturile din activitati independente nu plateste CAS pentru ca este angajata si cu CM. dorim sa avem un copil. Intrebarea mea este daca dupa nastere cand trebuie sa beneficieze de indemnizatie de 85% trebuie sa suspende activitatea independenta sau doar sa nu mai inregistreze venituri?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 14 Februarie 2010
Plata indemnizatiei pentru CIC se suspenda incepand cu ziua imediat urmatoare zilei in care a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Asta inseamna ca nu este necesara suspendarea profesiei liberale. Ci doar "inghetarea" activitatii?
Si asa zisa *inghetare* tot o suspendare a activitatii este ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate/pfa carlos85 carlos85 Buna ziua, momentan lucraz la o firma cu carte de munca si pfa. sotia va naste in curand. daca imi iau concediu pt cresterea copilului, se poate ca sa ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie 85% RoxanaBucur RoxanaBucur 1. Cumva la calculul indemnizatiei de 85% din venituri intra si veniturile realizate din tranzactiile de la bursa? 2. In perioada concediului de crestere ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)