Prin OUG nr. 71/2009 mi-a fost esalonata la plata o suma pe care institutia publica la care activez a fost obligata sa mi-o plateasca printr-o sentinta definitiva.
In prezent beneficiez de indemnizatie crestere copil, calculata fara a lua in considerare si veniturile obtinute prin sentinta civila. Cei de la Directia muncii nu pot lua in calcul acel venit intrucat nu mi-a fost platit integral de angajator, care, la randul lui, nu o poate face decat esalonat, conditii in care nu imi poate elibera adeverinta de recalculare a indemnizatiei.
Cum as putea sa actionez astfel incat sa intru in posesia indemnizatiei de crestere copil recalculata?
Multumesc.
Daca pentru suma pe care o primiti chiar esalonat vi se retine impozit atunci puteti face demersuri pentru a fi luata in calcul, daca nu nu putetio sa va prevalati de aceste sume care constituie o reparatie a prejudiciului adus dv.
Probleme si probleme... Cum se interpreteaza cele 42 de zile obligatorii dupa nastere? (na, nu exista nimic neinterpretabil in legislatia noastra#-o) In Harghita se calculeaza fara data nasterii copilului, in Brasov se pretinde intocmirea adeverintei cu inclusiv data nasterii copilului. Eu trebuie sa suspend raportul de serviciu si m-am blocat in zile. Se ia in calculul numaratorii ziua in care s-a nascut ori ba? Din legislatie nu rezulta decat ca "42 de zile dupa nastere". Pentru mine, dupa nastere inseamna fara ziua respectiva. Of! Multumesc :)