avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Prin OUG nr. 71/2009 mi-a fost esalonata la plata o suma pe care institutia publica la care activez a fost obligata sa mi-o plateasca printr-o sentinta definitiva.
In prezent beneficiez de indemnizatie crestere copil, calculata fara a lua in considerare si veniturile obtinute prin sentinta civila. Cei de la Directia muncii nu pot lua in calcul acel venit intrucat nu mi-a fost platit integral de angajator, care, la randul lui, nu o poate face decat esalonat, conditii in care nu imi poate elibera adeverinta de recalculare a indemnizatiei.
Cum as putea sa actionez astfel incat sa intru in posesia indemnizatiei de crestere copil recalculata?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Taisa , utilizator 19:49, 25 Februarie 2010
Daca pentru suma pe care o primiti chiar esalonat vi se retine impozit atunci puteti face demersuri pentru a fi luata in calcul, daca nu nu putetio sa va prevalati de aceste sume care constituie o reparatie a prejudiciului adus dv.
cum se calculeaza indemnizatia pt cresterea copilului, 85% din brut sau net?
Probleme si probleme... Cum se interpreteaza cele 42 de zile obligatorii dupa nastere? (na, nu exista nimic neinterpretabil in legislatia noastra#-o) In Harghita se calculeaza fara data nasterii copilului, in Brasov se pretinde intocmirea adeverintei cu inclusiv data nasterii copilului. Eu trebuie sa suspend raportul de serviciu si m-am blocat in zile. Se ia in calculul numaratorii ziua in care s-a nascut ori ba? Din legislatie nu rezulta decat ca "42 de zile dupa nastere". Pentru mine, dupa nastere inseamna fara ziua respectiva. Of! Multumesc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)
Perioada de calcul prenatal maly_178@yahoo.com maly_178@yahoo.com Buna ziua. Ma numesc Mihet Alina,am aflat de curand ca voi avea un copil as vrea sa stiu daca perioada de prenatal si lauzie s-a modificat si daca la ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru indemnizatia de concediu ingrijire copil pana la 2 ani mararadu mararadu Buna seara, am urmatoarea situatie: administratorul (e o ea) unei firme a cotizat 11 luni, cu toate contributiile aferente salariului.Si-a luat doar ... (vezi toată discuția)