avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am condus fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am condus fara permis

Buna.
Am condus masina pe drumurile publice si ma oprit politia rutiera.A fost un martor care a dat o declaratie si la randul meu am dat si eu o declaratie afirmand cele intamplate, nu am comis nici o alta abatere de la codul rutier in afara conducerii fara permis...Nu am consumat nimic ilegal..DOAMNA politista ma asigurat ca nu este foarte grav avand in vedere faptul ca aveam cazierul curat pana la momentul respectiv si mi se va suspenda dpretul de a conduce un autovehicul pe maxim un an de zile ...Mi sa intocmit dosar penal si urmeaza sa fiu chemat in instanta pentru finalizare procesului...INTREBAREA MEA ESTE(mentionez ca am facut scoala de soferi si am luat sala) : dupa expirarea termenului de suspendare va trebui sa fac iar scoala de soferii ???

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 20:35, 14 Februarie 2010
Astepati hotararea instantei. De-abia dupa ramanerea ei definitiva puteti sti cu certitudine ce pedeapsa vi se va aplica.
Totusi pentru situatia, ipotetica inca, a unei pedepse penale ce va cuprinde si aceasta masura (intrucat sunteti in eroare daca credeti ca aceasta este pedeapsa, pedeapsa pentru fapta dvs. fiind prevazuta fie ca amenda penala fie chiar inchisoarea cu sau fara suspendare), va mentionez ca pedeapsa suspendarii unui drept presupune existenta dreptului. Intrucat dvs. nu aveati acest drept, juridic vorbind, nu prea are ce sa vi se suspende. Vi s-ar putea suspenda dreptul de a sustine examenul in vederea obtinerii permisului, care insa nu este prevazuta ca pedeapsa accesorie sau complementara si nici ca masura de siguranta in mod explicit de lege. Tot teoretic insa, un drept castigat nu poate fi pierdut decat in conditiile prevazute de lege. De aceea asteptati hotararea instantei si, desi nu vreau sa va sperii, va sfatuiesc sa angajati un avocat. Nu de altceva, dar in privinta deciziei asupra pedepsei ce vi se va aplica, politistul nu are in acest caz, decizia finala si nici nu poate fi vorba ca verdictul sa poata fi dat de altcineva decat de instanta!
Succes in rezolvarea problemelor si ganditi-va de mai multe ori asupra consecintelor unei fapte pe care aveti tentatia sa o faceti, stiind ca este ilegala! Iar ilegala fiind, decideti sa nu o mai faceti.
Pentru acesta infractiune prev.de art.78 c.rut,puteti fi sanctionat cu o pedeapsa de la 1 an la 5 ani,deci in aceasta situatie pentru a a beneficia de o sanctiune cat mai mica,cu suspendarea executarii,este recoamnadabil sa angajati un avocat care sa va sustina cauza.
In privinta examenului de conducere,pe care ar trebui sa il dati,la proba practica,dupa castigarea examenului de la sala,cred ca sfatul disitinsului dn.consilier,sa stati in asteptare ,este cel mai indicat.
Dupa ce pedeapsa a ramas definitiva, (care poate fi inchisoare cu sau fara suspendare)va mai puteti gandi la examen.Da, trebuie sa faceti scoala, inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fãrã permis dar sunt în timpul școlii de șoferi, am dat sala în aprilie. ce pedeapsă risc? Mieluța123 Mieluța123 Am condus fãrã permis și sunt în școalã, am dat sala în aprilie, Întrebarea mea este ce pedeapsã o sã primesc și dacã mai pot sã mai dau de permis. (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa dau examen de permis auto? manaila manaila CONDAMNÃ pe inculpatul C. B.M. a pedeapsa principală de 1 (un) an şi 9(nouă) luni închisoare. În baza dispoziţiilor art. 71 alin. 1 şi alin.2 C.pen., ... (vezi toată discuția)