avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA sau salariat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA sau salariat?

buna ziua,

lucrez la o societate si intentionez sa-mi fac un pfa, dar sa si raman in continuare angajata la firma respectiva, am un salariu fix si un comision din vanzari pe care il iau "la negru", asa ca m-am gandit ca daca-mi fac un pfa ar fi mai simplu.nu stiu in ce masura este avantajos in conditiile in care voi avea nevoie de concediu de maternitate sau la pensie cum se va calcula...nu am avut de-a face cu asa ceva pana acum si as ruga pe cineva sa ma ajute cu aceste informatii.multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:27, 14 Februarie 2010
1. La concediul de maternitate si la pensie nu va ajuta cu nimic.
2. Va ajuta la CCC pana la 2 ani.
Nu prea inteleg ce doriti...contractul de munca pare a fi mai sigur, in fond ti se dau niste bani..ca PFA, daca n-ai clienti doar platesti ( taxe si impozite) la fal si cu indemnizatiile si Concediile medicale...la PFA e in functie de ce impozit platiti ...asa ca, repet depinde, de la caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare activitate pfa pentru indemnizatie crestere copil alexandra-cc alexandra-cc Buna ziua, Inregistrez venituri impozabile ca persoana fizica autorizata , iar in data de 27 mai am nascut. In acest moment sunt in concediul de lauzie, iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate dan0007 dan0007 Incepand din octombrie 2012 am avut un contract tip \\"plata cu ora\\" pentru activitati realizate intre lunile octombrie 2012-mai 2013. Salariul pentru aceste ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pfa lorei lorei BUNA ZIUA! Am si eu cateva nelamuriri, daca puteti va rog sa ma ajutati. Sunt PFA si vreau sa ma informez in ce conditii o sa primesc indemnizatia de ... (vezi toată discuția)