avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA servicii inchiriere
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

servicii inchiriere

O soc.comerciala din Romania , platitoare de TVA , are un soatiu inchiriat in Germania . Firma din Germania , platitoare de TVA , emite factura pentru chirie cu TVA , firma din Romania plateste factura cu TVA , urmand sa-si recupereze TVA-ul .Se declara aceasta factura in decl.390?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 21:20, 14 Februarie 2010
societatile vor raporta tranzactiile intracomunitare efectuate
-- prestari intracomunitare de servicii (P);
- achizitii intracomunitare de servicii (S);
nu se declara, am mai raspuns la aceasta intrebare.

stimata doamna tampau, daca cereti ajutor pe forum, va sfatuiesc sa postati o singura data un mesaj, nu de mai multe ori.

multumesc!
@malamut a scris :
"Asa cum este prevazut la art. 156^4 din Codul fiscal, orice companie inregistrata in scopuri de TVA in Romania are obligatia de a intocmi si depune declaratia recapitulativa, nu numai pentru operatiunile intracomunitare cu bunuri, ca pana aacum, dar si pentru:

- prestarile de servicii efectuate in cadrul unor operatiuni B2B in beneficiul unor persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate;

-achizitiile de servicii efectuate in cadrul unor operatiuni B2B de persoane impozabile din Romania care sunt obligate la plata taxei, de la persoane impozabile nestabilite in Romania, dar stabilite in Comunitate;"
--------------------------
@danike a scris :
"nu se declara in 390 pentru ca nu sunteti beneficiarul serviciilor care au locul prestarii în romania "
-------------------------
:offtopic:
@tampau gabriela :
este a doua abatere de la regulament
Urmeaza avertisment
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva factura bilet de avion camelia adina camelia adina am o factura de la wizz ungaria (fara tva , in HUF ) pe care imi scrie la tva ,, scutit cu drept de deducere ,, cum fac nota contabila pt acesta factura? se ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)