avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... lamuriti-ma,va rog
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

lamuriti-ma,va rog

buna tuturor
am un srl deschis in martie 2006,nu functioneaza si nici nu a functionat
in aceste conditii trebuie depuse balante sau declaratii fiscale?
daca da,cum? lunar? anual?
cum se procedeaza? am nevoie de contabil?
:O
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 12:41, 8 Noiembrie 2006
...trebuie depuse lunar...
Art. 11. - (1) Răspunderea pentru organizarea şi conducerea contabilităţii la persoanele prevăzute la art. 1 revine administratorului, ordonatorului de credite sau altei persoane care are obligaţia gestionării unităţii respective.
(2) Persoanele prevăzute la art. 1 organizează şi conduc contabilitatea, de regulă, în compartimente distincte, conduse de către directorul economic, contabilul-şef sau altă persoană împuternicită să îndeplinească această funcţie.
Aceste persoane trebuie să aibă studii economice superioare şi răspund împreună cu personalul din subordine de organizarea şi conducerea contabilităţii, în condiţiile legii.
(3) Contabilitatea poate fi organizată şi condusă pe bază de contracte de prestări de servicii şi de persoane juridice autorizate sau de persoane fizice care au calitatea de expert contabil, respectiv contabil autorizat, care răspund potrivit legii.
(4) Pentru persoanele juridice la care contabilitatea nu este organizată în compartimente distincte şi care nu au personal calificat încadrat, potrivit legii, sau contracte de prestări de servicii în domeniul contabilităţii, încheiate cu persoane fizice sau juridice autorizate, Ministerul Finanţelor Publice stabileşte, în funcţie de evoluţia inflaţiei şi de dezvoltarea profesiei, limite valorice privind nivelul cifrei de afaceri de la care există obligaţia de a încheia contracte pentru întocmirea situaţiilor financiare anuale, numai de către persoane fizice sau juridice calificate, autorizate.
(5) Instituţiile publice la care contabilitatea nu este organizată în compartimente distincte sau care nu au personal încadrat cu contract individual de muncă, potrivit legii, pot încheia contracte de prestări de servicii, pentru conducerea contabilităţii şi întocmirea situaţiilor financiare trimestriale şi anuale, cu societăţi comerciale de expertiză contabilă sau cu persoane fizice autorizate, conform legii. Încheierea contractelor se face cu respectarea reglementărilor privind achiziţiile publice de bunuri şi servicii. Plata serviciilor respective se face din fonduri publice cu această destinaţie.

cititi legea contabilitatii 82/1991 republicata ca sa va lamuriti asupra tuturor aspectelor legate de contabilitate
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2006
anca_diana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabil obligatoriu cu iulie 2008? Tataie Tataie Am inteles de la contabila mea ca este obligatoriu pt orice firma sa aiba in grila de salariati un contabil. Exista vreo lege pe cale de promulgare care sa ... (vezi toată discuția)
Drept de a tine contabilitatea ioana_dobria ioana_dobria Sunt administrator de SRL,am studii superioare: Facultatea de științe economice, Contabilitate informatică de gestiune, pot să îmi fac ... (vezi toată discuția)
Pot sa semnez bilant? Sidonia Sidonia Daca sunt angajata la o firma cu cifra de afaceri mai mica de 50000 euro/an si nu sunt contabil autorizat , pot sa semnez bilantul acestei firma? (vezi toată discuția)