avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am derptul la succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am derptul la succesiune?

Matusei mele i-a decedat sotul, care are o fata dintr-o casatorie anterioara. La decesul matusei nepotii acesteia au dreptul la succesiune sau toata masa sucesorala ii revine fetei sotului acesteia?
Multumiri anticipate pt. raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:16, 14 Februarie 2010
Sunt 2 succesiuni.
Una dupa sot, la care vine sotia supravietuitoare si fiica defunctului.
Iar dupa moartea matusii, vin doar mostenitorii ei ( parintii-daca mai traiesc, fratii/surorile daca mai traiesc, daca nu, descendentii acestora=nepotii).
dupa unchi, la sucesiune vine fata unchiului si matusa care e sotie supravetuitoare..
dupa decesul matusii, la mostenire veniti dvs, nepotii ei, daca nu are copii nascuti sau adoptati de ea.. fata unchiului nu o mosteneste pe matusa dvs decat daca e copilul ei:D
Daca nu s-a facut succesiunea dupa moartea sotului ce se va intampla dupa decesul matusii mele? Se va face succesiunea intre nepotii matusii si fiica sotuli?
Multumesc pt. sprijin!
Se vor face 2 succesiuni, in ordinea deschiderii lor ( ordinea deceselor).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu ... Derek88 Derek88 Dezbatere moștenire - se da următoarea speță: -defuncta nu avea copii, doar 2 surori care au decedat și ele, -cele 2 surori au avut copii, -unii din ... (vezi toată discuția)
Drep succesoral macsi macsi Buna ziua, Unchi decedat de curand-frate al tatalui meu, casatorit, fara copii, matusa-fasta sotie a defunctului decedata acum 5 ani. La moartea matusii nu ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)