avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare pamant fara intabulare???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare pamant fara intabulare???

Au trecut mai mult de 10 ani de la decesul mamei, fara a se face succesiunea la pamant. In Registrul Agricol, fiecare copil are trecut pamantul care i se cuvine pe numele lui. Se poate instraina pamantul, daca nu este facuta succesiunea? Mentionez ca, la aceasta ora, fratii nu se mai inteleg.

Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 22:35, 14 Februarie 2010
Nu. Pentru a putea instraina, trebuie sa faceti succesiunea (la notar sau in instanta), iesirea din indiviziune, cadastrul si intabularea. Altfel, promiteti cumparatorului pielea ursului din padure:D
e de preferat sa deschideti succesiunea si daca fratii nu se mai inteleg atunci transati problema la judecatorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune anamariacelik anamariacelik buna ziua va prezint urmatorul aspect mama mea a decedat in 1992,suntem trei frati(unul decedat), mama a are mai multi frati, unul dintre ei a facut cerere ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune fara intabulare si fara instanta? mandrut mandrut In urma decesului tatalui meu, cei trei copii, mostenim in urma succesiunii, fiecare o cota parte de 1/3 dintr-un imobil cu trei camere si doua terenuri ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol ietam ietam Buna ziua, tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s ... (vezi toată discuția)