avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie juridica minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie juridica minor

sunt divortata,am un copil minor,tatal sau nu este in tara,cum pot pleca cu minorul in strainatate fara semnatura tatalui?:(
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:33, 15 Februarie 2010
Daca detineti o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a minorului, acodrul tataul sau nu mai este necesar,.
..luati legatura cu el sa va trimita de acolo de unde este plecat procura cu declaratai lui ca este de acord sa plecaticu minorul din tara ..
buna ziua!
daca prin hotararea de divort minorul v-a fost increditat dvs spre crestere sie ducare nu mai aveti nevoie de acordul tatalui.
la iesirea din tara trebuie sa prezentati hotararea definitiva si irevocabila.
am o sentinta de incredintare spre crestere si educare a minorului, ramasa definitiva prin netimbrarea si neprezentarea la apel facuta de tatal minorul
la judecatoria care a pronuntat sentinta mergeti sa vi se aplice pe hot mentiunea definitiva si irevocabila.

Alte discuții în legătură

Ce influenta are faptul ca tatal a recunoscut copilul dar nu suntem casatoriti? maruska_23_ro maruska_23_ro CE DREPTURI AM DEA AL CONVINGE PE EL SA MA LASE CU FATA SA PLEC IN TARA NATALA? PE SCUR VREAU SA MA DUC IN VACANTA LA FAMILIEA MEA CU FATA FARA ,EL. (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)