As dori sa pun in discutie urmatoarea speta.Probabil o cunoasteti probabil nu, insa as dori sa ascult si parerea altor persoane.Aceasta varianta o voi reproduce intr-o varianta asemanatoare nu identica, desi poate depasita doresc sa vad parerile unor pers. mai experimentate:
In anul 1944 aliatii in timpul debarcarii in Normandia elibereaza un imobiil in orasul R., imobil care dobandeste ulterior o notorietate regionala fiind considerata prima casa eliberata de aliati. In anul 2003 A. , proprietarul imobilului, imobil care actualmente este o pensiune, da in judecata pe fotograful B., autoritatile locale si editura X. pentru ca fara acordul lui s-au publicat fotografii ( carti postale, ilustrate) precum si un ghid al regiunii in care apare si fotografia imobilului lui A. B se apara aratand ca fotografia a fost facuta de pe domeniul public si ca au fost folosite in scopul promovarii turismului in zona; A. in schimb sustine ca i s-a incalcat proprietatea.
Aceasta este speta in cauza aproximativ exacta, intrebarea mea ar fi: in calitate de avocat a lui A. cum s-ar putea apara drepturile peroanei. Va multumesc
incalcarea dreptului la intimitate, lipsa acordului privind utilizarea imaginii locuintei.
pe de alta parte, este de notorietate informatia si imaginea...:-/
ce parere ati avea daca am introduce problema imagini acelei pensiuni. Daca de exemplu persoana in cauza are acolo un anume fel de pensiune si toata lumea ar veni doar in interesul de a vedea cladirea "cea eliberata in razboi " si nu pentru a isi petrece zilele de vacanta in mod linistit. Deasemenea as vrea sa stiu daca pierderea economica pe care o va suferi proprietarul nu are si ea ceva de spus in aceasta materie
deasemenea mi sa spus ca imaginea persoanei, si mai precis lezarea acesteia ar produce cele mai grave probleme.De ce doar imaginea si nu si prejudiciul ads persoanei prin folosul pe care il trage firma turistica
deasemenea mi sa spus ca imaginea persoanei, si mai precis lezarea acesteia ar produce cele mai grave probleme.De ce doar imaginea si nu si prejudiciul ads persoanei prin folosul pe care il trage firma turistica