avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Persoana fizica autorizata poate avea angajati?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Persoana fizica autorizata poate avea angajati?

am un P.F.A.deschis in 2006 si rog ,daca poate cineva sa-mi spuna, daca pot sa angajej pe cineva ,domeniul de activitate este cultura cerealelor ,si in temeiul carei legi si cum sa procedez daca folosesc o persoana temporar la activitatile din firma 2-15 zile pe luna ,cum ma pun ,,la adapost,,de eventualele controale la firma din partea oricaror organe de control , cum pot sa platesc asigurarea medicala ,cartea de munca,protectia munci cine o face a angajatului ,sau ce alternativa am sa lucrez legal cu cineva in curtea si pe utilajele PFA, pe firma respectiva i-mi platesc cartea de munca si asigurarea de sanatate eu ca administrator al PF va multumesc anticipat .sa aveti zile bune.
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 12:27, 15 Februarie 2010
Referitor la calitatea de angajator a persoanei fizice autorizate- aceasta, conform art. 17 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata.
Daca va organizati ca si Intreprindere Individuala sau societate comerciala puteti avea si angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pt cresterea copilului / mandat comercial corinutza.2006 corinutza.2006 In cazul in care fac un contract de mandat comercial cu sotul meu veniturile vor aparea tot pe numele meu?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si ... (vezi toată discuția)
Desfasurarea activitatii in mai multe locuri de munca cu carte de munca sorescucostica sorescucostica Eu detin o firma persoana fizica autorizata sau intreprindere individuala.Pot sa mai lucrez la o firma cu program normal de 8 ore si inca la una cu program de ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa cu venituri din comert. ma pot angaja si la alta firma? simona8383 simona8383 Buna seara. Functionez din anul 2005 ca si PFA, cu activitatea de comet cu amanuntul. Mai exact am un magazin de haine. Programul care este afisat la punctul ... (vezi toată discuția)