am un P.F.A.deschis in 2006 si rog ,daca poate cineva sa-mi spuna, daca pot sa angajej pe cineva ,domeniul de activitate este cultura cerealelor ,si in temeiul carei legi si cum sa procedez daca folosesc o persoana temporar la activitatile din firma 2-15 zile pe luna ,cum ma pun ,,la adapost,,de eventualele controale la firma din partea oricaror organe de control , cum pot sa platesc asigurarea medicala ,cartea de munca,protectia munci cine o face a angajatului ,sau ce alternativa am sa lucrez legal cu cineva in curtea si pe utilajele PFA, pe firma respectiva i-mi platesc cartea de munca si asigurarea de sanatate eu ca administrator al PF va multumesc anticipat .sa aveti zile bune.
Referitor la calitatea de angajator a persoanei fizice autorizate- aceasta, conform art. 17 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, nu poate angaja cu contract de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care a fost autorizata.
Daca va organizati ca si Intreprindere Individuala sau societate comerciala puteti avea si angajati.