avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

sunt pensionat pe caz de boala,am varsta de 59 de ani,am o vechime in campul muncii de 25 de ani 11 luni si 12 zile grupa a 2 a de munca si 1 an si 10 luni si 15 zile grupa 1.vreau sa stiu cand ies la pensie de drept .multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:16, 17 Februarie 2010
De la pensie de invaliditate se trece la pensie pentru limita de varsta, categorie de pensie de care puteti beneficia la 65 de ani. Intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani, nu puteti beneficia de reducerea varstei standard de pensionare pentru activitatea desfasurata in grupe de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot pleca in pensie??? bodo gabriella bodo gabriella Numele meu este Vasile am 59 de ani impliniti in septembrie. Am lucrat 40 de ani din care grupa a doua 24 de ani. Va rog sa-mi spuneti cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)
Calculul varstei de pensionare cu reducere pentru grupa ii domnica_sb domnica_sb Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)