avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperis construit ilegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis construit ilegal

Buna ziua
Ma vad nevoit sa scriu citeva rinduri legat,de vecinii mei care locuiesc la 4 si care si-au facut un acoperis ilegal fara nici un fel de aviz din parte autoritatilor.
Mentionez ca nu avem asociatie de proprietari doar au trecut pe la toti vecini cu o hirtie precum ca suntem de acord cu constructia sarpantei si pur si simplu am semnat si eu ca toti vecini mentionind ca eu nu particip cu bani daca e constuctie ilegala.
Cei de la 4 sunt foarte suparati pe mine fiindca nu am contribuit cu nimic,drept urmare au trecut la tot felul de duduieli in tavanul meu muzica pina seara tirziu si e foarte deranjant.
Mentionez ca nu sunt impotriva la acoperis ba chiar foarte bine ca si-a facut omul ceva sa nu-i mai ploua in cap, dar de ce nu a facut ceva legal?
Am sunat si la 112 fiindca nu mai puteam suporta duduielile lor,a venit politia dar dupa citeva zile s-au intors la aceleasi practici .
As putea sa ii dau in judecata pentru ca au construit ilegal un acoperis in ciuda faptului ca am semnat o hirtie care nu are nici o valoare ?
Care sunt pasi pe care trebuie sa-i urmez ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:21, 18 Martie 2010
Buna ziua,
Pana vine cienva cu un raspuns concret.v-as sugera sa luati legatura cu Primaria, nu stiu exact acolo dar , Directie Urbanism probabil, oricum si un telefon la Politia Primariei in care sa reclamati constructia si vin ei la fata locului si apoi mai vedeti.
Succes
Cele bune
In cadrul primăriei există un Birou pentru disciplina in construcții.
In asociațiile de proprietari nu se construiește nu se intervine fără a consulta
Legea nr.5o.
Reparatia unui acoperis, a unei terase sau realizarea unei sarpante sunt lucruri normale, obisnuite intr-un bloc. Aceste lucrari daca nu schimba aspectul blocului nu necesita nici o autorizatie.
Dar sa presupunem ca vecinii dv ar fi mers si-ar fi facut proiect si aveau toate autorizatiile. Presupuneti ca aceste documente exista, sunt acum la ei. Cu ce schimba acest lucru atitudinea dv si a lor catre dv?
Atitudinea vecinilor este urmare a atitudinii dv de a nu participa la costurile reparatiei. Doar nu sunt suparati pe dv ca nu au autorizatii. Acitati-va cotele dv pentru reparatia respectiva si intrati in normalitate. Poate ca e in avantajul tuturor si-au facut lucrarea cu bani mai putini.
Intr-o comunitate trebuie sa ne intelegem sa ne acceptam.
Daca ar veni cineva si i-ar amenda pentru ca nu au autorizatie de reparatie, credeti ca dv ati avea liniste in acel bloc!?
Spuneti ca ati semnat tabelul, mentionand ca nu platiti pentru o lucrare facuta ilegal.
Dar daca este legal facuta, platiti?
Sarpanta are nevoie de autorizatie pentru ca schimba aspectul si materialul initial, asta fara-ndoiala. Are aceasta autorizatie?
Aveti trei optiuni:
- sa platiti fara conditionari...si asa veti avea liniste
- sa platiti, asa cum v-ati angajat, daca lucrarea este legal facuta;
- sa reclamati la primarie, in cazul in care aveti suspiciuni;
In ultimul caz veti suporta calvarul vecinilor razbunatori.

Daca considerati ca ideea vecinilor era contrara intereselor Dv. sau ca ei doreau constructia sarpantei pentru strict interese lor, nu trebuia sa semnati nici conditionat, nici neconditionat.
Ati semnat si asta va angajeaza intr-un fel.......
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
elga50, moderator
pentru cei doi administratori de bloc si moderatori de forum ...
cunoasteti prea bine faptul ca, pentru o astfel de lucrare, legea prevede acordul celor direct afectati. ceea ce inseamna totusi ca s-a mers pe o cale legala. @lukas le-a dat acordul pentru o astfel de lucrare, ca orice bun vecin, insa le-a spus inca de la bun inceput ca nu va contribui la ea. insa, nefiind organizati in asociatie de locatari sau de proprietari, pentru aceasta lucrare nu poate fi obligat la plata, nefiind impusa de o decizie a adunarii generale (asociatia nu exista dpdv legal).
aceasta situatie este precum cea in care ati locui intr-o scara fara instalatie de gaze separata si va dati acordul (toti vecinii) pentru ca acesta sa-si faca separatia in vederea montarii unei centrale termice de apartament. daca initial acesta spune ca o face pe banii lui, ulterior se ridica cu pretentia de a va plati fiecare cota parte la aceasta lucrare. semnatura fiecarui proprietar de pe scara o are, dar decizia adunarii generale nu o are ... va poate obliga cineva sa cotizati ??? NU
mai mult ... doamna elga, v-am mai dat inca un exemplu chiar la dvs in sector ... primarul "care este" ... almanahe, individ care a dispus spoirea fatadelor blocurilor aflate pe calea rahovei, in culorile pe care le cunoastem cu totii inaintea unor alegeri de primari (parca acum 2 mandate). desi initial au spus ca se face din banii primariei, ulterior au inceput sa apara facturi la asociatii cu deconturile lucrarilor in cauza.
cele doua situatii sint asemanatoare si sint provocatoare de abuzuri.
la lukas, oricum ar fi dat-o, tot bine nu ar fi cazut. daca nu ar fi dat acordul, i-ar fi sarit vecinii in cap. le-au dat acordul cu conditia ca nu plateste (cu care au fost de acord initial), dar ulterior vor sa-l buzunareasca pentru lucrare. vi se pare normal ???

Alte discuții în legătură

Vanzare acoperis ?? bebelush1900 bebelush1900 Am cumparat de curind un apartament. Apartamentul este situat la ultimul etaj si fostul proprietar construise inainte un acoperis (sarpanta) pentru care a ... (vezi toată discuția)
Acces in podul blocului prin apartamentul personal. Ammoc Ammoc Buna ziua, Locuiesc la ultimul etaj, intr-un bloc cu 4 etaje, cu 3 apartamente pe etaj. Doi dintre vecinii mei, prin 2008, datorita bataii de cap cu ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)