avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit ipoteca executare
Discuție deschisă în Executare silită

credit ipoteca executare

Buna ziua. As dori sa aflu de ce in cazul unei persoane juridice care a luat un credit, nu exista o posibilitate de a se apara impotriva abuzurilor bancilor? Din cite am fost informata, protectia consumatorului actioneaza numai pentru persoanele fizice, dar pentru aceeasi nedreptate, banca poate fi sanctionata doar pentru abuzul impotriva persoanei fizice...si persoanele juridice trebuie doar sa taca si sa accepte tot? As dori sa aflu cum si in ce mod se pot apara persoanele juridice si cui trebuie sa se adreseze. De ce bancile au libertatea de a face ce vor ele? Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Gabriela12 , utilizator 07:42, 16 Februarie 2010
interesanta intrebare.. raspunsul nu e asa simplu si difera de la caz la caz... se distinge insa faptul bancile, in momentul in care va imprumuta bani incheie cu dvs un contract de imrpumut cu anumite clauze.. acele clauze teroetic se pot negocia... cel putin cu firmele care au reprezentanti legali care casca bine ochii la ce semneaza, solicitand bancii sa modifice anumite clauze contractuale, care sunt leonine.. asa ca, probabil ca asta e motivul pentru care protectia consumatorului nu se implica (desi eu pers nu am aflat pana acum de astfel de cazuri in care OPC-ul sa se implice in asa ceva).. aveti posibilitatea sa actionati in judecata banca daca face abuz de pozitia ei dominanta..multa bafta!
multumesc pentru raspuns. intrucit in contract nu exista specificat un termen de neplata a ratelor pentru a putea fi executat, acum, dupa 60 de zile au trimis si somatie de plata. In termen de 15 zile daca nu se plateste restanta, se executa garantia. Fiind un srl, exista o ipoteca si s-a garantat si cu cecuri, deci se merge si pe celelalte proprietati. S-a cerut anul trecut o reesalonare si nu au acceptat. au un comision de administrare cont credit de 300 euro, care mi se pare enorm. e legal?
Cautati in contract data exigibilitatii creditului adica scadenta. La scadenta erati obligata sa achitati creditul. Aceasta data este cea de la care banca poate folosi toate mijlocele pentru a si recupera restantele. Desi poate incepe o procedura fie chiar de executare in ziua imediat urmatoare scadentei.
Comisionul a fost stabilit de comun acord cu d-voastra, adica atunci cand ati contractat creditul ati avut cunostinta despre acesta. Altfel banca nu l-ar fi putut percepe.

Nu se poate sa nu existe scadenta. Este data la care trebuie sa platiti. Daca aveti scadentar acesta are specificata data fiecarei rate .Poate este o clauza referitoare la data de rambursare, ceea ce tot scadenta inseamna.
Atunci de unde stiati cand trebuia sa restituiti banii?????
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
Narcizaa, utilizator
Buna ziua. Poate pare ciudat dar in contract nu exista nici o scadenta si nici un fel de specificatie pt aceasta. Aveti dreptate ca pt comision stiam, dar asta era in 2008 inainte de criza si stiti cum e, daca nu accepti cum vor ei, nici nu-ti dau creditul...asa ca pt ca sa facem investitia am acceptata asa, dar acum, cind banii nu mai sint pe piata, si este foarte greu, ma intreb si eu...ce or face pt ca sa ia un comision de 300 de euro???un angajat al bancii ar trebui sa lucreze pt mine toata ziua...!!!???ce pacat ca in Romania bancile sint legalizate de stat ca sa fure...in strainatate au niste limite puse...sintem in tara unde celor de sus nu le pasa de cei de jos....si trebuie sa ne uitam doar la mincare ca sa vedem asta...cu un TVA de 19 % la mincare, sintem singurii in Europa...iar romanul, saracul maninca cea mai scumpa mincare, cu un salariu si o pensie de mizerie fata de ceilalti din celelalte tari...pacat ca poporul nu este respectat ci furat....pacat ca atunci cind ne-am nascut..."am semnat "un "contract" pe care scrie...cetatenie ROMANA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare exigibila a creditului- clauza abuziva dumitru2000 dumitru2000 1.) In contractul de credit initial se prevede ca daca se inregistreaza restante sanctiunea consta in majorarea dobanzii 2) Ulterior, prin act aditional se ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive FFLORIN1976 FFLORIN1976 Buna ziua, Am o intrebare legata de clauzele abuzive din cadrul unui contract credit ipotecar. Imprumutatul a inteles si acceptat ca banca percepe un ... (vezi toată discuția)
Penalitati credit bancar mihaela0926 mihaela0926 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema legata de un credit bancar. Am pe cineva care a luat un credit bancar in anul 2008 pt o locuinta. ... (vezi toată discuția)