avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz 6 luni?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz 6 luni?

In cazul in care aminregistrat demisia intr-o companie de brokeraj poate aceasta sa-mi refuze radierea marcii din CSA si sa invoce un preaviz de 6 luni si dupa acele 6 luni sa nu mai practic colaborarea cu o alta societate de brokeraj inca o perioada de minim 12 luni spunind ca vor cere daune materiale de 10000 de euro in caz contrar? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:30, 15 Februarie 2010
Aveti trecute in contractul individual d emunca o astfel de clauza de neconcurenta?
Ati primit un spor reprezentand aceasta clauza (min. 50%)?

Daca nu, solicitarea firmei este nelegala
In completare, termenul de preaviz de 6 luni este aberant.
Conform legislatiei in viguare perioada de preaviz in cazul demisiei este de maxim 30 calendaristice pentru functii de conducere si maxim15 zile calendaristice pentru functii de executie.
Numai in cazul in care aveti inserat in c.i.m. o clauza de neconcurenta sau s-a incheiat un act aditional la c.i.m. cu o astfel de clauza se poate face astfel de solicitari ...

Puteti sa va depuneti demisia linistit, il lipsa unor astfel de acte., iar dupa terminarea termenului de preaviz nu va mai prezentati la munca , c.i.m. incetand in baza art.79 alin.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz platit? prichindelisor prichindelisor In cazul demisiei conf art. 79, aliniatul 4, angajatorul poate refuza plata preavizului? Exista CIM in care este specificat ca angajatul isi poate da demisia ... (vezi toată discuția)
Model demisie ancaacna ancaacna vreau sa imi depun demisia. am o perioada de 30 de zile de preaviz pe care vreau sa le prestez asa cum am semmnat la angajare. intuitia mea, si sper sa ma ... (vezi toată discuția)
Demisie andrea 31 andrea 31 demisie , codul muncii, informatii (vezi toată discuția)