avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nu vor sa ma dea in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nu vor sa ma dea in somaj

buna ziua,
am si eu o mica problema... vor sa ma dea afara dar nu vor sa-mi acorde ajutorul de somaj... mai exact nu vor sa-mi completeze actele ptr a putea beneficia de somaj... eu lucrez cu contract individual de munca la ei de 6 luni..iar in ultimii 2 ani am lucrate 12 luni... va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:00, 15 Februarie 2010
Si cum vor sa va inceteze CIM? Pentru ca daca vor sa va concedieze, orice forma de concediere cu exceptia celei pentru motive disciplinare, va da dreptul sa va inscrieti la somaj. In ceea ce priveste refuzul de a va pune la dispozitie documentele necesare pentru inscrierea la somaj (carnet de munca si adeverinta stagiu de cotizare), puteti sa atentionati angajatorul ca o sa-l actionati in judecata si o sa-i cereti si daune pentru ca v-a privat de un drept (sigur aveti castig de cauza).
Dar anterior adresarii in instanta va recomand sa faceti o reclamatie catre ITM-ul local, deoarece in caz contrar, instanta va poate respinge cauza pe motiv de prermaturitate.
Toate acestea puteti sa le faceti dupa ce aveti decizia de incetare a CIM pentru a sti ce anume cereti.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2010
Gabriel George Mocanu, Consultant resurse umane
va mltumesc ptr raspuns!
mai exact imi cere sa-mi dau demsia altfel imi desface contractul indisciplinar... ei vor sa angajeze pe altcineva in locul meu... acum m-au sunat si mi-au propus sa-mi schimbe incadrarea din agent de vanzari in paznic si abia apoi sa-mi dea somaj...
sau a doua varianta sa fac o negatie cum ca nu ma mai angajez la ei...
ce pot face?
khyana84 a scris:

va mltumesc ptr raspuns!
mai exact imi cere sa-mi dau demsia altfel imi desface contractul indisciplinar... ei vor sa angajeze pe altcineva in locul meu... acum m-au sunat si mi-au propus sa-mi schimbe incadrarea din agent de vanzari in paznic si abia apoi sa-mi dea somaj...
sau a doua varianta sa fac o negatie cum ca nu ma mai angajez la ei...
ce pot face?

Pentru desfacere disciplinara, trebuie sa aiba motive si trebuie sa parcurga procedura de cercetare disciplinara. In legatura cu negatia, nu imi dau seama la ce ar putea sa le serveasca.

Parerea mea este ca ar trebui sa-i lasati sa vedeti ce vor face. Oricum, dumneavoastra nu trebuie sa acceptati sa demisionati sub presiune si nici sa va schimbati incadrarea. Deasemenea, nu trebuie sa lipsiti de la serviciu.
Interventie moderator:
:rtfm:
1. Ati deschis doua topicuri cu aceeasi intrebare ceea ce face dificile raspunsurile noastre cat si probleme in intelegerea de catre dvs. a raspunsurilor.
2. Inchid acest topic si, daca mai aveti de completat ceva, interveniti pe celalalt topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi se cere demisia... khyana84 khyana84 Buna seara Am si eu o problema... vor sa ma dea afara fara sa-mi acorde somaj... in cele din urma mi-au dat doua variante : a) sa-mi dau demisia ...altfel ... (vezi toată discuția)
Intrebare in legatura cu demisie si concediere csurlee csurlee Buna ziua Nu stiu ce safac ... acun de ceva timp (cateva ore) am aflat ca poate o sa fiu data afara de la firma la care lucrez. mi s-a sugerat sa-mi dau ... (vezi toată discuția)
Drepturile unui angajat cand este dat afara fara motiv. ce trebuie sa fac alexandra1002 alexandra1002 Buna ziua! Am si eu o intrebare legat de o concediere . Incep prin a povesti cu inceputul sotul meu a lucrat la un restaurant cu functia \"pizzar\" anul ... (vezi toată discuția)