avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... mi se cere demisia...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

mi se cere demisia...

Buna seara
Am si eu o problema... vor sa ma dea afara fara sa-mi acorde somaj... in cele din urma mi-au dat doua variante :
a) sa-mi dau demisia ...altfel imi desface contractul indisciplinar
b) imi acorda somaj dar imi schimba functia din agent de vanzari in paznic ... sau sa dau o negatie de genul ca nu mai vreau sa mai ma reangajez in cadrul firmei(aceste negatii sunt legale?)
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: khyana84 , utilizator 18:55, 15 Februarie 2010
Negatia este legala, ca sa puteti primi somaj. Iar de schimbarea functiei de ce va deranjeaza? Ptr ca ei nu mai au cum sa angajeze o alta persoana in locul dvs, timp de 9 luni, de aia vi s-a cerut sa va schimbe in paznic.
Obisnuiesc sa glumesc pe tema asta:) si va spun si dvs.:"cereti angajatorului sa va solicite, in scris, sa va dati demisia"!

Va sfatuiesc sa nu scrieti nici un act prin care "doriti sa va dati demisia" iar pentru varianta "altfel imi desface contractul disciplinar" ar fi bine sa aveti martori, inscrisuri si orice alte dovezi considerati dvs. ca va pot ajuta sa dovediti "amenintarea/santajul/abuzul"-dupa caz.Nu e cazul sa va impacientati.

Varianta b) ar fi o solutie dar anterior acceptarii, va sfatuiesc sa solicitati angajatorului sa va prezinte optiunile sale in scris, apoi reveniti sa ne citati "continutul" adresei sau mergeti insotit de un avocat atunci cand scrieti/semnati/acceptati varianta b) -desi mi se pare cam dubioasa...
Nu va pot da afara fara motive temeinice.
Ca sa se desfaca CM disciplinar trebuie indeplinita procedura ceruta de lege (convocare in fata unei comisii, se formuleaza de catre angajat toate apararile, are dreptul sa fie asistat de un reprezentant al sindicatului sau de reprezentantul salariatilor). Dupa terminarea acestei proceduri, daca apararile angajatului nu sunt luate in consideratie iar sanctiunea ramane, ea poate fi contestata (desigur, in cazul in care angajatul nu a avut abateri grave si nu merita o asemenea sanctiune!)
Este clar ca nu mai sunteti bine venita la acel angajator.
Doua sfaturi ai primit, incerc si eu unul: pregateste-le o adresa (negatie) fara a o data de genul "Catre SC... Urmare a comunicarii dv.privind reinfiintarea postului de pe care am fost concediat, va comunica ca refuz oferta dv. Semnatura". Astfel le vei intari increderea ca vor putea sa te concedieze cu drept de somaj avand garantia ca vor puta angaja pe cine vor fara sa aibe surprize din partea dv. Acum ai de ales, sau poate mai sunt si alte sfaturi.
Va multumesc ptr. raspunsurile si sfaturile oferite, dar mai exact v-as ruga sa ma invatati cum anume as putes scrie negatia aceasta ptr a nu avea probleme si ptr. a putea benefici de somaj.. Va multumesc si astept raspunsul dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vor sa ma dea in somaj khyana84 khyana84 buna ziua, am si eu o mica problema... vor sa ma dea afara dar nu vor sa-mi acorde ajutorul de somaj... mai exact nu vor sa-mi completeze actele ptr a putea ... (vezi toată discuția)
Sait amenintata verbal de angajator pircalabu pircalabu buna! ma numes cornelia. am nevoie de sfaturi.. am fost instintata verbal de angajator ca daca eu nu im-i fac cerere de demisi gaseste el o modalitate de ... (vezi toată discuția)
Important !!! buna ziua. vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra. lucrez ... Adruan1985 Adruan1985 Buna ziua. Vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra. Lucrez intr-un depozit de 2 ani, si in ultima perioada.. pentru a imi justifica salarul pentru munca in ... (vezi toată discuția)